DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

INTERVIU. „Femeile rome ajung să nască doar prin 112, pentru că au învățat că la serviciul de urgență nu pot fi refuzate”. Despre discriminarea din spitale

« Înapoi la articol

Comentarii (35)

mica   •   03.08.2023, 17:46

Nu vor sa se integreze in societate. Aici e problema.

bituca   •   03.08.2023, 17:32

O intrebare. Platesc luna de luna contributia la sanatate?

Abiatar   •   03.08.2023, 16:04

Nu ai ce sa faci, asta este, mergem inainte si la urma urmei este riscul lor ca se lasa pana in ultimul moment

Iorgos   •   03.08.2023, 14:53

Români, sunteti intr un teritoriu unde locuiesc in armonie tot felul de etnici. Trebuie sa i tolerati, sa i respectati, si mai presus de toate, sa i iubiti! Fiti mai buni, nu nai barfiti, si nu mai turnati. Fiti oameni!

anonimus   •   03.08.2023, 14:27

Si in tarile din jur sunt etnici rromi, ei de ce nu au probleme cu ei ? La ei in mare majoritate rromii lucreaza , copii de rromi merg la scoala, etc... Tind sa cred ca politica de integrare al romilor incorecta al statului roman este principala problema !

demostene1   •   03.08.2023, 12:10

E intolerabil daca românii sau italienii sau ungurii sa fie conservatori, dar rromii daca sunt e foarte ok, nu ai voie sa comentezi nimic. Chiar daca conservatorismul rromilor e mult mai nociv. In plus nu am auzit deloc în interviu că ONG urile astea sa fi mers prin comunități sa ii ajute să înțeleagă că nu e ok da rămână așa. Doar de la stat și de la români au așteptări, ei să rămână la fel și noi să le acceptăm toate mofturile.

demostene1   •   03.08.2023, 12:06

Ah, Cristina Radu, cat de ipocrita poate fi. Când e vorba de rromi și cultura lor incompatibila cu cea europeană se spune că e "conservatoare". Nu se întreabă de ce oare rromi nu sunt deloc apreciați de români. *** Dar nu sunt criticați. Daca sunt criticați o să sară una ca Cristina Radu sa tipe rasism!!! *** *** *** Înainte să primească respect oamenii trebuie sa ofere ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor, rasism.

    demostene1   •   03.08.2023, 12:39

    demostene1   •  03.08.2023, 12:06

    ***

    Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor, rasism.

    Ah, comentarii moderate că ziceam că rromii nu contribuie la societate

alonso_78   •   03.08.2023, 11:46

Dar când un român plătește CAS-ul lună de lună, ani la rând și nu are nevoie de asistență medicală? Banii ăia sunt reținuți din salariul lui și transferați către Ministerul Sănătății și către spitale unde sunt investigați cei care nu sunt asigurați (accesul și investigațiile medicale la camerele de gardă ale spitalelor sunt gratuite pentru toate persoanele, fie ele asigurate sau nu) și mare parte din ei „au abonament” în a veni săptămânal sau chiar zilnic la spital, în general apelând 112 ca să fie transportați cu ambulanța, că așa au văzut ei că sunt preluați cu prioritate față de cei care vin cu mijloace proprii. Acum nu mai e discriminare? Se miră să sunt discriminați? Păi stai tu gravidă nouă luni fără să te duci să faci un control, fără să faci o ecografie să vezi evoluția sarcinii? Medicul respectiv trebuie să aibă și el un istoric al investigațiilor și evoluției sarcinii, poziționării fătului. Sunt multe persoane de etnie cu palate, mașini scumpe și salbe de aur la gât care nu plătesc asigurare medicală și nu ar da un leu pentru investigații de specialitate dar au pretenția să fie tratate la fel ca ceilalți care cotizează la CAS. Acum cine e discriminat?

radumatei   •   03.08.2023, 11:29

Văd că noțiuni elementare ca igiena, respectarea legilor și plata impozitelor au ajuns exemple de „rasism, intoleranță pe criterii socio-economice” pe lista de cenzură care se îmbogățește de la o zi la alta cu noi criterii.

radumatei   •   03.08.2023, 11:00

Mi-ar plăcea ca ong-urile astea apărute ca ciupercile după ploaie să se abțină de la a da lecții de toleranță și non-discriminare populației majoritare și să înceapă în schimb să dea lecții de *** în comunitățile minoritare pe care pretind că le apără.

Acest comentariu a fost moderat pentru: rasism, intoleranță pe criterii socio-economice.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close