Tucker Carlson a ajuns în Rusia la sfârșitul săptămânii trecute. Pe 6 februarie, el a anunțat că îi va lua un interviu președintelui rus. Pe 7 februarie, secretarul de presă de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a acordat deja un interviu unui jurnalist american.

În postarea de pe Instagram, Carlson publică o fotografie afiș în care anunță că interviul va fi difuzat pe site-ul său, tuckercarlson.com, joi, 8 februarie, de la ora 18:00 EST (vineri, 9 februarie, ora 1 noaptea la București, ora 2 la Moscova).

Jurnalistul american a părăsit deja Rusia, noaptea trecută, la ora 4:15, cu un zbor Moscova-Belgrad care a decolat de pe aeroportul Șeremetievo.

 

Secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov a declarat că Vladimir Putin i-a acordat interviul lui Carlson marți, 6 februarie. „El are o poziție diferită de restul. Nu este în niciun caz prorus, nu este proucrainean. Ea este mai degrabă proamerican. Dar, cel puțin, contrastează cu poziția presei tradiționale anglo-saxone”, a spus secretarul de presă al președintelui.

Într-un videoclip publicat pe platforma de socializare X, bloggerul american Alex Jones, un conspiraționist american celebru, a susținut că „Tucker Carlson încearcă să oprească cel de-al treilea război mondial, într-un interviu istoric cu Putin”. „Un interviu de două ore care îi face deja nervoși pe cenzorii occidentali, care-i țin pe americani în întuneric”, a mai adăugat Jones.

Cum motivează Tucker Carlson realizarea interviului

Tucker Carlson, un prieten apropiat al lui Donald Trump şi vedetă de lungă durată a postului Fox News, s-a deplasat la Moscova pentru primul interviu acordat de Putin unui jurnalist occidental de când Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022.

Vizita prezentatorului american, care a criticat în ultimele luni în repetate rânduri sprijinul american pentru Ucraina, a fost relatată pe larg de presa de stat rusă.

„Majoritatea americanilor nu sunt informaţi, nu au nicio idee despre ce se întâmplă în regiune, aici în Rusia sau la 950 km distanţă, în Ucraina. Dar ar trebui să ştie, pentru că ei plătesc pentru o mare parte din ele”, a susţinut Tucker Carlson într-o înregistrare video publicată marţi, detaliind motivele care l-au determinat să solicite acest interviu.

Casa Albă a declarat miercuri că acest nou interviu cu Vladimir Putin nu este necesar pentru a înţelege „brutalitatea” preşedintelui rus.

„Ceea ce a făcut Putin în Ucraina ar trebui să fie evident pentru toată lumea, la fel ca şi motivele false şi ridicole pe care încearcă să le justifice acţiunile sale”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al guvernului american, John Kirby.

De asemenea, gazda americană s-a lăudat că a fost singurul care a vrut să vorbească cu preşedintele rus. Această afirmaţie a fost contrazisă de Kremlin, care a susţinut că primeşte cereri de interviuri cu Vladimir Putin din partea presei occidentale.

FOTO Profimedia

Urmărește-ne pe Google News