Despre cartea sa, „Am un interes personal: România”: „E un foileton îngrozitor din toată experiența mea de 40 de an de circulat prin România ca reporter, în care fac o analiză antropoligă a ceea ce este România astăzi: stat incoerent, societate incoerentă. Cartea prezintă cazul căderii copiilor în fântâni: 1.100 au căzut din fântăni. Ca să îi scoatem din fântâni, a costat 6 milioane de euro. Statul român nu e în stare să facă reglementări pentru pus capac și lacăt la fântâni. Apoi, e o analiză a instituțiilor statului”.
Despre presa românescă. „Este în cădere liberă. Aproape a dispărut presa tipărită. Românii nu cumpără nici măcar sinteze de calitate. Îi interesează bârfa. Internetul este o succesiune de bârfe. Poporul a ajuns să-și facă propria presă. Până și audiența la televiziuni a scăzut. Presa nu are resurse morale”.
Despre gastronomie. „Oamenii preferă mâncărurile străvechi, pentru că sunt naturale. Azi aleargă ca proștii după bio. Mâncărurile străvechi erau toate bio, pentru că nu nenorocisem încă natura. Am găsit o carte de bucate într-un pod, e de la 1900, am îmbrăcat-o în piele ca formă de respect pentru el. Bucătăria românească s-a simplificat. A devenit un fats-food amărât”.
Mihai Tatulici debutat în presă ca elev în 1966, la un ziar din județul Suceava.
În anii ’68 scria la revista Universității Al Ioan Cuza, Alma Mater, unde a ajuns redactor șef. În `70 ajunge la Viața Studențească. În ’71, după terminarea facultății, este introdus de Nicolae Stoian la Viața Studențească la secțiunea „Reportaj”. Ajunge secretar general de redacție în `79, dar este dat afara pentru că se afla la al treilea divorț și nu avea o viață morală exemplară. Pentru puțin timp scrie scenarii pentru studiourile Sahia, scrie cărți și colaborează la Radio.
În anii `80 ajunge realizator la TVR, unde lucrează fără întrerupere pînă în `89. Primul său succes a fost „Veniți cu noi pe programul doi”, la care a înregistrat rating de 46%. Tatulici pune bazele postului Tele 7 abc de unde în `95 demisionează pentru a se muta la Pro TV. În 1996 fondează Clubul Român de Presă.
Avertisment de la directorul ANM: Urmează o iarnă grea. La ce fenomene să ne așteptăm
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro