Românii nu vor mai avea voie să facă grătar lângă bloc sau pe spaţii verzi neamenajate în acest scop, precum parcuri sau păduri, a declarat Cornel Belciug, director al Asociaţiei “Green Revolution” şi iniţiator al “legii picnicului”. Măsura ar putea fi aplicată în curând şi va obliga autorităţile locale să amenajeze zone speciale pentru această distracţie. Vor exista locuri pentru făcut focul, coşuri de gunoi, cutii pentru depozitarea lemnelor, toalete ecologice şi parcări.
“Legea picnicului” nu se referă doar la grătare. Ea prevede şi amenzi pentru cei care îşi spală maşinile sau covoarele în apa râurilor şi a lacurilor.
În Braşov au fost amenajate deja cinci zone speciale
În municipiul Braşov sunt amenajate deja cinci zone pentru picnic, dotate cu tot ce este necesar. Spaţiile speciale pentru a face grătar sunt îngrădite, au puncte de colectare selectivă, toalete ecologice, zone pentru făcut focul, dar şi locuri de parcare. În acest fel, municipalitatea speră ca locuitorii să nu mai facă grătare între blocuri.
Iată unde se pot face grătare în Bucureşti
Bucureştenii care stau la bloc şi au chef să facă un grătar şi nu ştiu unde au la dispoziţie parcul Văcăreşti. Aici, edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a amenajat, pe un spaţiu verde, 20 de grătare. Aşa că tot ce vă rămâne de făcut este să aduceţi carnea, micii şi cărbunii.