1. Strânge măruntul într-un borcan sau alt recipient și schimbă-l la bancă atunci când se strânge mai mult. Ar putea să iasă o sumă frumuşică dacă pui ban pe ban. 
2. Folosește cash pentru cumpărături și lasă cardurile acasă pentru a nu fi tentat să plătești cu ele. În plus, folosește un cont pentru cheltuielile lunare și pentru facturi. La salariu, transfera direct banii acolo. Astfel, nu va mai trebui să îți faci griji că nu îți ajung banii de lumina.
3.Economisește puțin câte puțin, dar des. Dacă reușești să pui într-un cont câte 10 lei sau 20 lei pe săptămâna, în curând vei avea niște bani în plus de care te vei putea folosi.
4. Cumpără din magazine obișnuite sau de pe Internet și ferește-te de cataloage. Este mult mai ușor să socotești banii cheltuiți.
5 .Mergi la vânătoare de cupoane. Și în România se folosesc o mulțime de cupoane pentru reduceri, mai ales la produse noi. Astfel, puteți economisi bani.
6. Fa-ţi listă de cumpărături săptămânală pentru a nu cumpăra mai mult decât ai, de fapt, nevoie.
7. Experimentează în bucătărie. Poți să faci mâncare bună și cu mai puțini bani. Vezi exact cu cât de puțini bani poți găti o masă gustoasă.
8. Mai întâi ai grijă de necesități. Asigură-te că toate facturile sunt plătite înainte să te apuci să arunci banii pe orice altceva. Nici nu-ți dai seamă cât de multă lume nu face așa.
9. Mergi pe jos. Consumi foarte mult combustibil pe drumuri scurte pe care le-ai putea face foarte uşor şi pe jos.

 
 

Urmărește-ne pe Google News