Echipele de salvare caută victime, reconectează comunitățile izolate și eliberează drumurile blocate care au izolat un număr necunoscut de turiști ce au călătorit pentru a participa la carnaval.

Guvernul statului São Paulo a precizat într-o declarație că 35 de persoane au murit în orașul São Sebastião, iar o fetiță de șapte ani a fost ucisă în orașul vecin Ubatuba.

Prognozele meteorologice au arătat că ploile abundente vor continua în zona de coastă a orașului São Paulo, punând la încercare echipele de salvare ale protecției civile și ale pompierilor și ridicând perspectiva unui număr mai mare de morți.

Guvernul federal a mobilizat mai multe ministere pentru a ajuta victimele, a reface infrastructura și a începe lucrările de reconstrucție.

Statul São Paulo a declarat stare de calamitate timp de 180 de zile pentru șase orașe, după ceea ce experții au descris ca fiind un eveniment meteorologic extrem, fără precedent.

Orașele São Sebastião, Ubatuba, Ilhabela și Bertioga și-au anulat festivitățile de carnaval, în timp ce echipele de salvare se străduiesc să găsească persoanele dispărute, rănite sau despre care există temeri că au murit.

Coasta de nord a statului São Paulo este o destinație de carnaval frecventată de turiștii bogați care preferă să stea departe de petrecerile masive de stradă din marile orașe.

Guvernul statului São Paulo a declarat că precipitațiile din regiune au depășit 600 mm într-o singură zi, una dintre cele mai mari cantități înregistrate vreodată în Brazilia într-o perioadă atât de scurtă.

Urmărește-ne pe Google News