Cannes și alte municipalități de pe Coasta de Azur au fost puternic afectate de inundații, alunecări de teren, căderi de copaci și fulgere. Primarul din Cannes se întreabă de ce nu a fost ridicat nivelul de alertă, „de la galben la portocaliu”.

Furtuna puternică a durat în jur de jumătate de oră. În ciuda drumurilor inundate, cu oameni și mașini prinși pe străzi, autoritățile din orașul de pe Coasta de Azur, 70.000 de locuitori, nu au raportat răniți.

„10 oameni au fost aduși în siguranță de pompieri, în principal șoferi prinși de apă”, a declarat Benoît Huber, șeful de cabinet al Prefecturii Alpes-Maritimes.

În schimb, pagubele au fost semnificative, în special pe bulevardul République.

Primarul David Lisnard a declarat că va cere explicații, după ce „orașul a primit o alertă guvernamentală, la o oră după începerea furtunii”. Edilul a deplâns un eșec în prognoza meteo.

Météo France a răspuns la izbucnirea primarului din Cannes, amintind că plasase departamentul într-o „stare de vigilență”, ceea ce înseamnă că „fenomenele meteorologice sunt în curs de desfășurare în departament și că pot fi ocazional și local intense/periculoase”.

De asemenea, în Mougins și Pégomas au fost viituri și copaci căzuți pe drum, un fulger a lovit o casă din în Saint-Jean-Cap-Ferrat. Partea de nord a orașului Antibes a fost, de asemenea, inundată.

În 2015, cel puțin 19 persoane au murit în inundații din Alpes-Maritimes și zeci de mii de oameni au rămas fără electricitate.

Urmărește-ne pe Google News