UPDATE 11:00: Mai multe familii din județul Bistrița-Năsăud s-au refugiat la rude sau în adăposturi, după ce vijelia le-a distrus casele în mai puțin de jumătate de oră.

În satul Domnești, comuna Mărișelu, aproape 30 de acoperișuri au fost distruse din cauza furtunii, care a avut loc în noaptea de luni spre marți. Militarii din cadrul ISU Bistrița-Năsăud au decis să evacueze temporar o familie a cărei casă a rămas fără acoperiș și cu un perete dărâmat, în urma urgiei. Bieții oameni și-au petrecut noaptea în sediul Primăriei Mărișelu, informează Agerpres.ro.

În comuna Lechința, vântul puternic a culcat la pământ aproape 50 de copaci, iar 19 locuințe au fost afectate parțial, arată datele ISU Bistrița-Năsăud. Probleme asemănătoare au avut și localnicii din satele comunei bistrițene Budacu de Jos.

Furtuna a afectat și alimentarea cu energie electrică a localităților Monariu, Simionești, Orheiu Bistriței și Domnești.

A plouat cu găleata și în județul Buzău. La Râmnicu Sărat, cinci gospodării au fost inundate. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor, pentru că nivelul apei a ajuns să măsoare 50 de centimetri.

Militarii din cadrul ISU Buzău au intervenit cu trei motompompe pentru a evacua apa din curțile inundate.  Totodată, pompierii au intervenit în Buzău, unde un copac doborât de vijelie a rupt un cablu electric, notează observatorulbuzoian.ro.

Hidrologii avertizează că în Buzău este posibil să se producă scurgeri importante pe versanți, torenți și pârâie, viituri pe râurile mici care ar putea provoca inundații. Problemele ar putea să apară pe râurile mici din bazinele Buzău mijlociu și inferior și Râmnicu Sărat din județele Buzău și Vrancea.

Acoperișul unul bloc, smuls din cauza furtunii în Târgoviște

A fost o noapte furtunoasă și în Târgoviște. Vântul puternic a smuls acoperișul unui bloc din centrul orașului, iar bucăți de tablă au căzut pe un bulevard intens circulat, informează targovistenews.ro.

Doar șansa a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Pompierii au intervenit la fața locului pentru a înlătura acoperișul distrus și arborii smulși din rădăcini.

În localitatea Tătărani, o casă a fost cuprinsă de flăcări, în noaptea de luni spre marți, după ce ar fi fost trăsnită, susțin localnicii.


Vremea extremă a făcut pagube în județele Bistrița-Năsăud, Sibiu, Hunedoara, Mureș, Harghita și Neamț, arată un bilanț al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Inundații în Bistrița din cauza furtunii. A căzut grindină cât oul de porumbel

Județul Bistrița s-a aflat, luni după-amiază, sub cod portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelie. În comuna Lechința, natura dezlănțuită a făcut prăpăd, informează timponline.ro.

„Totul a durat cam zece minute. N-am văzut așa ceva de când sunt. Am vorbit cu oameni în vârstă și mi-au spus că nici ei nu-și amintesc să mai fi trăit o asemenea furtună”, a declarat Romeo Florian, primarul comunei Lechința, pentru sursa citată.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Oamenii spun că au văzut neputincioși cum furtuna provoacă stricăciuni.

„Gheața era mai mare ca oul de porumbel, mai mulți copaci au fost rupți de vijelie, în diferite zone. Și drumurile au fost afectate de copaci căzuți, DJ 151 și unele străzi, la fel și acoperișuri de case, trotuarele s-au umplut de crengi și frunze. Nu mai vorbesc de grădinile și recoltele care au avut de suferit”, a povestit edilul.

Urgia s-a abătut și în comuna Mărișelu. Acoperișurile unor case și mai multe culturi agricole au fost distruse de vijelia care a pus și copaci la pământ. Potrivit autorităților, cele mai multe stricăciuni provocate de vântul puternic și de grindină sunt în satul Domnești.

sursă foto: timponline.ro


Citește și: EXCLUSIV. Calcul Libertatea: Cu cât cresc pensiile de la 1 iulie, odată cu creșterea punctului de pensie


Furtună în Sibiu. O casă a fost lovită de fulger

În judeţul Sibiu, o gospodărie a fost inundată, în urma ploilor. Viața proprietarilor nu este însă pusă în pericol, potrivit raportului IGSU. Totodată, acoperișul unei case a fost lovit de fulger, în municipiul Sibiu.

A plouat cu găleata și în Petroșani, județul Hunedoara. Canalizarea a refulat, după ce nu a mai făcut față volumului uriaș de apă.

Una dintre străzile din Petroșani care au fost inundate în urma ploilor torențiale
sursă foto: gddhd.ro

În județul Mureș, acoperișul unui bloc a fost smuls de vântul care a suflat cu putere. În cădere, bucata de tablă de aproape 40 de metri pătrați a distrus acoperișul unei locuințe din Reghin, a explica purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea al judeţului Mureş, căpitan Cristian Virag, pentru Agerpres.ro.

Prăpăd după inundații în Harghita și Neamț

Potrivit IGSU, în Miercurea Ciuc, Sântimbru şi Reghin, din judeţul Harghita, un subsol a fost invadat de ape din cauza ploilor abundente, iar doi copaci au fost culcați la pământ de vântul puternic, care a avariat şi acoperişul unui bloc.

Probleme au fost și în județul Neamț, unde șapte curți au fost inundate. În Piatra Neamț și în localitatea Alexandru cel Bun, doi copaci au fost doborâți în timpul vijeliei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

sursă foto: stiri-neamt.ro


Din cauza furtunii, au fost probleme privind alimentarea cu energie electrică, în județul Alba. Cele mai multe reclamații au venit din localitatea Muştoaia.


Citește și: Fosta soție a lui Cristian Pomohaci face declarații. Ce spune femeia despre preotul-cântăreț implicat într-un scandal sexual

 
 

Urmărește-ne pe Google News