Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în urma viiturilor din judeţul Galaţi a ajuns la 4. Conform ISU Galaţi, au fost surprinse de viituri şi nu au putut fi salvate 4 victime: un bărbat din localitatea Pechea, un bărbat din localitatea Drăguşeni, o femeie de 86 ani din Costache Negri şi o femeie de 75 ani din Corod.

„În urma precipitațiilor puternice din noaptea trecută, comunele Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă și Corod se confruntă cu inundații severe, lăsând multe case afectate și locuitori în dificultate”, anunţă presa locală.

În unele zone, apa ajunge la acoperiş, iar locatarii s-au urcat în poduri ca să se salveze, transmite ISU Galaţi. Cea mai afectată zonă a Galatiului este cea de nord, conform sursei citate.

Localităţile afectate de viituri şi inundaţii includ Pechea, Costache Negri, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Tudor Vladimirescu, Corni, Băneasa, Suceveni, Vârlezi, Cudalbi, Bereşti Meria şi Mândreşti. În localitatea Cudalbi, situaţia este deosebit de gravă, apa atingând o înălţime de aproximativ 1,5 metri.

Potrivit Apele Române, ploile abundente au provocat inundații-fulger. Cantitatea de apă a ajuns la peste 150 l/mp în mai puțin de 24 ore.

Urmărește-ne pe Google News