Pentru ziua de sâmbătă, Protecția Civilă a emis o alertă roșie de inundații în unele zone din Emilia-Romagna. Alerta portocalie este în vigoare în șapte regiuni. Marche și Sicilia au fost deosebit de afectate până acum, după ce râul Salso a ieșit din matcă și a inundat localitățile Licata și Agrigento.

Și micul sat Ginostra, de pe insula Stromboli, a fost lovit cu putere de inundații.

În Toscana, vremea rea ​​a făcut prăpăd. Livorno, Pisa și Siena au fost lovite de furtuni. În Certaldo, Petrazzi și Casteflorentino inundațiile au fost cauzate de revărsarea râului Elsa. Aproximativ șaptezeci de persoane au fost evacuate. În micul sat Ginostra de pe insula Stromboli a fost dezastru.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Un râu de apă și noroi, cauzat de alunecările de teren, a invadat străzile și a blocat locuitorii, aproximativ cincizeci dintre ei, în case. Autoritățilee au anunțat că în zonă nu există curent electric.

Pentru a se salva de furia apelor, unii oameni s-au urcat pe acoperișurile caselor. Departamentul regional al Protecției Civile siciliene a trimis personal de sprijin din alte provincii la fața locului.

Școlile s-au închis în mai multe orașe din Calabria din cauza vremii nefavorabile. Alerta portocalie a declanșat suspendarea cursurilor, luni, în Catanzaro, Crotone și în Vibonese. Ploaia, vântul și ceața au provocat perturbări în trafic, la primele ore ale zile de sâmbătă.

Urmărește-ne pe Google News