În județul Suceava, un copac culcat la pământ de vântul puternic a căzut pe un drum între localităţile Gălăneşti şi Voitinel, relatează Mediafax.ro. Zeci de curţi, nouă becuri şi două anexe au fost inundate în comuna Slatina, în timp ce în Câmpulung Moldovenesc două podeţe au fost colmatate.

Natura dezlănţuită a făcut ravagii şi în Muşeniţa, unde două anexe au luat foc, după ce au fost trăsnite.

În localitatea Valea Moldovei patru persoane şi aproape 400 de oi au rămas izolate de ape. Doi dintre oameni au fost salvaţi de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, iar ceilalţi doi au rămas să aibă grijă de animale. Ulterior, pompierii militari, împreună cu Serviciul de Voluntari din Valea Moldovei, au salvat cele două persoane, precum şi turma de aproape 400 de oi, care au fost trecute peste apă.


Case și gospodării din județul Botoșani, inundate


Din cauza şuvoaielor, o maşină a ieşit de pe drum în localitatea Forăşti şi a intrat în curtea unei gospodării. Două persoane aflate în autoturism au rămas încarcerate şi au fost salvate numai după intervenţia unui echipaj de descarcerare. Victimele au fost transportate la spital de echipaje SMURD şi ale Ambulanţei.

Inundaţii în Teleorman după ploile torenţiale de joi seară. Sute de curţi, case şi străzi afectate de inundaţii

Inundaţiile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii şi în judeţul Teleorman. Sute de curţi, case şi străzi au fost invadate de ape, iar un drum judeţean a fost închis din cauza erodării.

Potrivit ISU Teleorman, zece case, opt străzi şi 30 de curţi au fost inundate în localitatea Calomfireşti.

În satele Lăceni şi Orbeasca, şuvoaiele au afectat o stradă şi zece curţi, în timp ce la Ţigăneşti 200 de curţi şi 63 de anexe au fost inundate.

De asemenea, drumul judeţean 546, care face legătura între Lita şi Segarcea-Vale, a fost închis de Poliţie, din cauza erodării unei subtraversări, conform sursei citate.

Zeci de familii din Vrancea, izolate din cauza viiturii

E prăpăd şi în judeţul Vrancea, după ce a plouat cu găleata în noaptea de joi spre vineri. În localitatea Jitia, 70 de familii sunt izolate, după ce viitura a distrus podeţul de acces în localitatea. Disperaţi, oamenii spun că pot cere ajutor în cel mai apropiat sat numai dacă merg pe jos.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

sursă foto: monitorulvn.ro

În ultimele trei zile, 15 localităţi din judeţul Vrancea, respectiv Jitia, Coteşti, Mera, Chiojdeni, Soveja, Dumbrăveni, Paltin, Bârseşti, Nistoreşti, Cârligele, Reghiu, Vrâncioaia, Vârteşcoiu şi Andreiaşu de Jos, au fost afectate de inundaţii, conform Mediafax.

Ploaia a afectat 18 curţi şi grădini, 0,47 kilometri de drumuri naţionale, 3 kilometri de drumuri judeţene, aproape 47 de kilometri de străzi. Au fost distruse 14 podeţe şi avariate 20.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea,  au fost inundate șapte locuințe, patru anexe gospodărești, aproape 20 de grădini și un hectar de teren arabil.

Inundațiile au afectat și infrastructura. Astfel, au fost afectate jumătate de kilometru de drumuri naționale, 3 kilometri de drumuri județene, 10 km de drumuri comunale și peste 46 de km de străzi si uliţe comunale. 14 poduri și podețe au fost distruse în Vrancea, în timp ce 20 au fost avariate. De asemenea, au fost inundate 13 hectare de păşuni si fânețe in timp ced 2 km de reţele de canalizare au fost afectate.

Prefectura Vrancea urmează să dispună constituirea unor comisii speciale care vor realizeze la rândul lor o evaluare a pagubelor produse de fenomenele extreme din ultimele zile. Autoritățile urmează să ia măsuri pentru a-i sprijini pe oamenii afectați de inundații.

Zeci de gospodării, terenuri şi drumuri inundate, în urma ploilor de joi seară, în judeţul Neamţ

În judeţul Neamţ, sute de oameni din localităţile Ştefan cel Mare, Rediu, Roman, Trifeşti, Vînători-Neamţ, Ruginoasa şi Făurei trăiesc un coşmar din cauza inundaţiilor, conform ziarulderoman.ro.

În localitatea Trifeşti, apele au inundat 32 de gospodării, după ce a plouat cu găleata joi seara. Trei persoane au fost evacuate de pompieri, iar alte 30 de persoane au fugit din calea apelor. În aceeaşi localitate, au fost inundate aproape şapte hectare de teren arabil.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

sursă foto:  ziarulderoman.ro

De asemenea, nouă kilometri de drumuri, din mai multe localităţi, au fost afectaţi din cauza viiturilor.

Peste 350 de familii din localităţileValea Ursului, Muncelu de Jos şi Gorun au rămas fără curent electric, vineri dimineaţă, în urma ploilor torenţiale.

Joi seara, traficul feroviar a fost întrerupt, după ce un copac a căzut pe calea ferată, în zona barierei din comuna Horia. Trenurile au fost nevoite să oprească în staţia Roman, respectiv în staţia Secuieni, unde locomotivele electrice au fost înlocuite cu locomotive diesel pentru a putea fi traversată zona neelectrificată. Situaţia a întârziat trenurile cu circa 40 de minute, iar defecţiunile au fost remediate total vineri dimineaţa, în jurul orei 5.30.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un subsol al unui bloc din Roman.

Judeţul Neamţ se află în continuare sub atenţionarea cod galben de ploi până vineri, la ora 21.

Zilele trecute, au fost inundaţii şi în Slănic Moldova, judeţul Bacău în urma ploilor torenţiale.


Citește și EXCLUSIV/Florin Buliga vrea, din spatele gratiilor, să reintre în afaceri cu medicamente. Criminalul de la Brașov a fost refuzat de vechii parteneri


 

Urmărește-ne pe Google News