– Dimensiunea contează, aşa că, dacă vrei un ecran mai mare şi o tastatură mai comodă, alege un laptop cu diagonala de cel puţin 17 inchi. În schimb, dacă îţi place să te uiţi la filme, ţi-ar prinde bine un ecran şi mai mare.
– Şi sistemul de siguranţă al laptopului poate fi important. Dacă nu vrei să aibă nimeni acces la informaţiile pe care le stochezi în aparat sau pur şi simplu nu-ţi place ca să navigheze cineva de pe computerul tău, ai nevoie de un laptop cu cititor de amprentă. După ce memorează amprenta utilizatorului, laptopul nu permite accesul altcuiva.
– Verifică porturile de ieşire şi de intrare. E neplăcut să vezi că nu poţi conecta la laptop mai mult de o memorie USB sau că nu ai cum să descarci pozele de pe cardul de memorie al camerei foto.
– Alege un laptop cu o memorie de cel puţin 2 GB, dacă nu vrei să aştepţi zeci de secunde să intri pe un site sau să deschizi un program. E mai complicat şi destul de costisitor să upgradezi memoria laptopului ulterior.
– Vrei să editezi poze sau filme de familie? În acest caz ai nevoie de un model cu o memorie RAM de cel puţin 4 GB şi cu o placă video ceva mai performantă.
– Mac-urile sunt indicate numai dacă faci editare video profesională sau grafică 3D. Performanţa se plăteşte, aşa că în acest caz preţurile pot ajunge lejer la 8.000 de lei.