Vara o poţi consuma atât fierbinte, cât şi rece, mai ales dacă nu conţine multă grăsime. Răzvan Nechifor (foto), şef de sală la restaurantul Vapiano din bd. Timişoara nr. 27 Z, sector 6 (în spatele centrului comercial Plaza România), susţine că pizza tonno e cea mai bună şi te învaţă cum să o prepari acasă.
Ingrediente:
O bilă de aluat (200 g), 70 ml sos de roşii, 70 mg mozzarella rasă (nu proaspătă, ci semiuscată), 200 g de ton mărunţit, o ceapă tăiată inele, 3-4 frunze de pătrunjel pentru decor, o lingură de ulei de măsline (pentru servire).
Pizza ţărănească
Am profitat de lansarea serviciului de livrări la domiciliu al Pizza Hut (www.pizza hut.ro, tel. 021.210.10.10) şi “am furat” de la bucătarii celebrei pizzerii o reţetă delicioasă, uşor de preparat acasă.
Ingrediente:
100 ml sos de roşii, 100 g mozzarella, 100 g bucăţele de carne de vită, 100 g bucăţele de carne de porc, o ceapă roşie, porumb.
Ingrediente:
O pâine pătrată feliată, 3 cabanoşi, două ouă, 150 g de caşcaval ras sau brânză, 10 măsline verzi umplute cu ardei, 150 g de şuncă, 3 linguri de bulion, sare, piper, o cană cu lapte, o ceşcuţă cu apă, două linguri cu ulei.
Preparare:
Se unge o tavă de cuptor cu ulei şi se aşază în ea, pe toată suprafaţa, un strat de felii de pâine trecute prin lapte. Cârnaţii se taie rondele şi se pun pe toată suprafaţa “blatului” din pâine. La fel şi şunca tăiată pătrăţele, şi caşcavalul ras. Măslinele se taie feliuţe şi se presară peste celelalte ingrediente. Între timp, se pune pe foc, într-o crăticioară sau într-un ibric, o ceaşcă de apă şi se dizolvă în ea bulionul. Se pun sare şi piper după gust şi se dă într-un clocot. Sosul se toarnă apoi pe toată suprafaţa blatului, iar tava se bagă în cuptorul încins, cam 15 minute, la foc potrivit. După aceea se bat ouăle, se toarnă pe pizza şi se continuă coacerea încă cinci minute. Se taie după conturul feliilor de pâine şi poate fi servită imediat sau reîncălzită.
Aluat fraged pentru pizza
Ingrediente:
350 g de făină, 50 g de unt, un ou, 150 ml de lapte, un cub (25 g) de drojdie, o linguriţă de zahăr.
Preparare:
Se dizolvă drojdia în laptele călduţ şi se toarnă în mijlocul unui cuib făcut din cele 350 g de făină. Se adaugă oul, untul adus la temperatura camerei şi linguriţa de zahăr, apoi se amestecă uşor până se încorporează toată făina. Înainte de a fi întins, aluatul se lasă la dospit 15 minute, într-un loc călduros (de exemplu, pe aragaz, până se încinge cuptorul). Poate fi întins rotund sau după forma tăvii.
Trucurile lui Răzvan
√ Orice cocă se lasă la dospit 15-20 de minute, după ce, în prealabil, a fost unsă cu ulei de măsline şi abia apoi se întinde;
√ Dacă bucata este prea mare, coca nu trebuie ruptă cu mâna, ci tăiată pentru a putea fi întinsă apoi perfect rotund. Altfel, se rupe fibra cocăi;
√ Înainte de a fi întinsă, bila de aluat se pune în mijlocul unei grămezi de făină şi apoi se apasă cu mâinile spre lateral până ajunge la dimensiunea tăvii.
Click aici ca să afli patru reţete de dulciuri rapide şi delicioase