Abia au descoperit alfabetul, dar cunosc deja multe lucruri despre criza economică şi, mai ales, ştiu cum să se protejeze de ea. Într-o perioadă în care oamenii mari trăiesc cu frica zilei de mâine, copiii care urmează cursurile şcolii Clever BS din Capitală învaţă cum să economisească fiecare bănuţ şi cum să îşi “îngraşe” puşculiţele în anul recesiunii.


Copiilor li se explică pe înţelesul lor ce este criza economică şi care sunt efectele ei

Sâmbătă. Ora 9.15. O minisală de clasă, situată într-o clădire cochetă din buricul Capitalei. Doisprezece prichindei, cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, sunt numai ochi şi urechi. O tânără drăguţă tocmai le explică în ce fel economiile lor din puşculiţe trebuiesc bine investite, pentru că anul acesta banii de buzunar se vor împuţina.

Timp de opt săptămâni, în fiecare sâmbătă dimineaţă, o oră şi 50 de minute, picii descoperă tehnici de comunicare, sunt intro- duşi în lumea finanţelor şi învaţă cum să-şi gestioneze eficient timpul de joacă şi cel de studiu. Totul este menit ca ei să înţeleagă mai bine efectele crizei economice de care îi aud vorbind tot mai des pe cei mari.

Cursul costă 780 de lei

“Costul unui curs este de 780 de lei şi se adresează grupelor de vârstă 6-9 ani şi 10-13 ani. La final, cei mici ştiu deja care sunt primii paşi în pornirea unei afaceri de succes”, ne-a spus Violeta Lupu, iniţiatoarea cursului.

Gata cu vacanţa! Elevii se întorc azi la şcoală

2.700.000 de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, precum şi aproape 600.000 de copii de grădiniţă încep astăzi cursurile semestrului al doilea, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Urmărește-ne pe Google News