Actul normativ este emis de Ministerul Muncii, care argumentează modificarea ca fiind necesară după intrarea în vigoare a noii legi a Educației din 3 septembrie 2023. Hotărârea de guvern din prezent este adaptată la mai bine de un an de la acel moment.

Conform hotărârii pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 1.352/2010 denumirile se modifică astfel:

  • Grupa minoră „234 Profesori în învățământul primar și preșcolar” se redenumește ca „234 Profesori în învățământul primar și educație timpurie”.
  • Grupa de bază „2342 Educatori în învățământul preșcolar” se redenumește ca „2342 Profesori și educatori pentru educație timpurie”.
  • Grupa minoră „531 Personal de îngrijire copii inclusiv în servicii- suport pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial” se redenumește ca „531 Personal de îngrijire copii inclusiv în servicii-suport pentru educație timpurie, învățământ primar și gimnazial”.
  • Grupa de bază „5312 Personal în domeniul serviciilor-suport pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial” se redenumește ca „5312 Personal în domeniul serviciilor-suport pentru educație timpurie, învățământ primar și gimnazial”.
  • Grupa de bază „5414 Paznici” se redenumește ca „5414 Lucrători în servicii private de securitate”.

Urmărește-ne pe Google News