Primul animal exotic al lui Bogdan Artenie a fost o tarantulă pe care a cumpărat-o, după îndelungi parlamentări cu părinţii, la vârsta de 12 ani. Atunci a şi hotărât să devină medic veterinar cu o specializare mai exotică.

Faptul că locuiesc la casă l-a ajutat să achiziţioneze, tot cu ajutorul părinţilor, câteva reptile. A învăţat să le îngrijească, a studiat care sunt bolile de care trebuie să le ferească, ce tip de mediu artificial să creeze fiecăruia. Apoi a intrat în comunitatea de pe Internet a colecţionarilor de reptile vii, care numără în România 2.000 de membrii. Fac schimb de animale, anunţă noutăţile, vânzări-cumpărări etc.

Pasiunea i-a transformat treptat camera într-unul din cele ami exotice spaţii de locuit din ţară. A ajuns să ştie când şarpele constrictor este emoţionat şi vrea intimitate în acvariul său, când este bine dispus şi vrea să se plimbe prin cameră sau când îi este foame – de exemplu.

”Prezenţa lor mă linişteşte, pot să mă concentrez mai bine. La română a ieşit bine, zic eu, la istorie la fel, să vedem ce va fi la geografie. Oricum, aceasta este materia cea mai uşoară, pentru că este fixă, mai aproape de matematică, nu are nimic subiectiv”, ne-a spus Bogdan Artenie.

Câinele, boxer, se gudură la uşă, ar vrea să intre şi el. Nu îl lasă, este pedepsit pentru că tocmai a necăjit, în joacă, cele două pisici ale casei…

Astăzi are loc ultima probă la Bac, cea la alegere a profilului și specializării. Pe 12 iulie, până la ora 16.00, vor fi afișate primele rezultate și tot în aceeași zi, până la ora 20.00, se pot face contestațiile. Pe 16 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Urmărește-ne pe Google News