- Când vă duceţi să căutaţi brazi, trebuie să le verificaţi prospeţimea. Pomul trebuie să fie verde crud, iar acele de pe crenguţe, greu de smuls.
- Acele de pe crenguţe nu trebuie să se rupă atunci când le îndoiţi între degete.
- Treceţi mâna prin coroana brăduţului sau zgâlţâiţi-l puţin. Numărul acelor care cad pe sol trebuie să fie foarte mic.
- Brazii abia tăiaţi au la baza trunchiului răşină proaspăt scursă, nu uscată şi întărită.
- Înainte să-l băgaţi în camera unde va fi împodobit, brăduţul ar trebui ţinut o zi sau două într-un recipient cu apă. Astfel pomul va fi hidratat şi se va menţine verde.
- Dacă doriţi ca bradul să reziste mai mult timp, aşezaţi-l într-un recipient plin cu nisip şi udaţi-l zilnic. Temperatura din cameră trebuie să fie constantă, în jur de 20 de grade. Aveţi grijă să nu aşezaţi pomul de Crăciun lângă o sursă de căldură, gen calorifer, sobă sau şemineu.
Dacă vreţi să ţineţi pomul de Crăciun mai mult timp în casă, trebuie să ştiţi că alegerea potrivită este bradul argintiu. “Acesta rezistă cel mai bine, poate fi ţinut şi o lună fără să se usuce”, ne-a spus Florin Georgescu (foto), reprezentantul Asociaţiei Florarilor.
Preţurile pentru un brad argintiu variază în funcţie de dimensiune şi sunt cuprinse între 100 şi 400 de lei.