Din imaginile suprinse de un localnic se poate observa cum lăcustele au invadat zeci de hectare de teren cultivate cu porumb, făcând ravagii. Fermierii din zonă sunt îngrijoraţi că îşi pierd culturile din cauza acestor insecte, având în vedere că oricum acestea erau afectate de secetă.  

„Deci, ne-au invadat lăcustele! Anul e bun: secetă, arşiţă, foamete. Exact asta mai lipsea. Sună a molimă biblică. Știi cum te simți acolo pe câmp? Ca în filmele lui Hitchcock, doar că-s lăcuste, nu păsări”, au spus fermierii pentru Antena3.

Pentru găsirea unei soluții, a fost întrunit CJUS în ședință extraordinară și s-a hotărât necesitatea intervenției în regim de urgență în vederea îndepărtării riscului cauzat de invazia de lăcuste de pe raza unităților administrativ teritoriale Măcin și Greci din județul Tulcea.

„În această dimineață am dispus de urgență o ședință CJSU și am dat hotărârea de inițiere a procedurii de combatere a dăunătorilor.În cel mai scurt timp, prin mijloace aviatice se va efectua dispersare substanței de combatere a dăunătorilor în arealul afectat.În perioada următoare, o comisie va evalua pagubele ( suprafață, zona afectată, număr de fermieri) și vom face demersurile necesare”, a transmis prefectul Alexandru Dan Munteanu.

Și Primăria Greci i-a avertizat pe locuitori.

„În zona Slatina ne confruntăm cu invazie de lăcuste.Am luat legătura cu toate autoritățile și suntem în așteptarea confirmării substanțelor active ce vor fi folosite pentru eliminarea insectelor.Cel mai probabil în cursul zilei de vineri va avea loc stropirea din elicopter.Rugăm deținătorii de albine din zona respectivă să urmărească anunțurile noastre pentru a ști exact când va avea loc dezinsecția“, a transmis Primăria Greci.

Urmărește-ne pe Google News