„Meduza se numește Rhizostoma Pulmo. Anul trecut a fost aceeași problemă la sfârșit de vară, pentru că apele erau calde. Apăreau foarte colorate și a existat suspiciunea că a fost Rhizostoma Octopus, ajunsă din Marea Mediterană”, a explicat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr. Adrian Bîlbă, pentru ct100.ro.
Aceasta se găsește în special în Oceanul Atlantic, în estul Mării Mediterane şi în Marea Neagră.
Rhizostoma pulmo este cea mai mare meduză din Marea Neagră, având formă de clopot cu diametrul de 20-30 cm şi 16 lobi marginali, respectiv 8 organe de simţ complexe.
Tentaculele sunt concrescute, franjurate pe margini, astfel încât un exemplar adult poate avea lungimea axială de 50-60 cm.
Coloritulul său este alb-transparent, cu tente de albastru, scrie Antena 3.
„Este o meduză în formă de plămân, de dimensiuni foarte mari, care apare în apele calde, la sfârșitul verii, în apele trofice, pentru că au ce mânca, sunt o mulțime de alge și nu numai. Mor în moment ce apele se răcesc. În Marea Mediterană e mâncată de țestoasele marine. La noi, nefiind țestoase marine, nu le mănâncă nimeni”, a mai spus Adrian Bîlbă, pentru sursa citată.
Foto & video: Facebook.com/EforieOnline
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro