2,2 miliarde de lei a încasat Euroins de la asigurații români în 2022. Încasările în primele luni ale lui 2023 au fost chiar mai mari.
Apoi, în momentul insolvenței, statul român a constatat că activele și banii companiei sunt de negăsit și nu îi mai aparțin acesteia.
Cum banii asiguraților trebuie, conform legii, păstrați în condiții anume, Euroins nu putea muta activele și sumele către firme din propriul grup. Dar a făcut-o. Nimeni nu știe cu exactitate cum.
Libertatea a intrat în posesia unor documente chiar din Bulgaria, din interiorul grupului Euroins. Acestea arată transferurile.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Cătălin Tolontan • 28.03.2023, 21:20
Aveți dreptate, este complet de neânțeles cum de au putut să transfere sute de milioane de euro din banii asiguraților români, persoane și firme, câtă vreme compania era în analiză de solvabilitate. Nimeni din statul român n-a văzut acest lucru. Aceia sunt banii asiguraților.
nasty1 • 28.03.2023, 20:12
Politrucii PSD+PNL din conducerea ASF sunt cu gandul doar la cele 12 salarii anuale (plus 3 bonus pentru "performante") de cate 12.500 euro lunar, asa ca jurnalistii Libertatea trebuie sa le faca treaba. Sefii ASF au doar drepturi, nicio responsabilitate, iar romanii platesc scump asigurarile RCA din cauza lor.