„Eu nu am participat la acel sondaj, noi nu l-am aprobat”, a declarat Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, pentru Mediafax.

Ioan Aurel Pop a explicat că „institutele au autonomie în cadrul Academiei, iar Institutul Ion Brătianu are personalitate juridică. Conducerea Academiei nu controlează cercetările care se petrec în institute sau iniţiativele institutelor”.

Istoricul a afirmat că sondajul dat publicității a fost legat de numele Academiei Române, nu de cel al institutului care l-a realizat.

„Institutul trebuia să prezinte aceste date fără implicarea Academiei Române, dar aceste lucruri le pot prezenta numai după ce vorbesc cu colegii mei”, a spus preşedintele Academiei Române, conform Mediafax.

Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” (ISPRI) al Academiei Române nu a exprimat un punct de vedere privind barometrul, notează sursa citată.

Conducerea Academiei Române a negat, marți, comandarea cercetării prezentate drept „Barometrul de opinie publică al Academiei Române”, realizat de INSCOP Research.

„Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română”, se arată într-un comunicat al Academiei Române, citat de Mediafax. 

Reprezentanții Academiei Române susțin că sondajul de opinie a fost prezentat luni de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I.C. Brătianu”.

„Biroul Prezidiului Academiei Române a luat la cunoştinţă cu surprindere de faptul că un institut al Academiei Române – este vorba despre Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale «Ion I.C. Brătianu» – a dat publicităţii un sondaj de opinie privitor la aspecte actuale ale vieţii politice româneşti. Un asemenea sondaj cu tentă electorală, apărut în plină campanie electorală, nu a fost niciodată comandat de Academia Română. Reamintim că instituţia noastră nu se implică în chestiuni de natură politică”, notează Biroul Prezidiului Academiei Române.

INSCOP Research a lansat luni un studiu care ar fi fost realizat din iniţiativa Academiei Române. Conform Barometrului de Opinie Publică, peste 39 la sută dintre români vor merge „sigur” la vot pe 26 mai În privința intențiilor de vot, studiul arată că PSD și PNL au fost alese în egală măsură de cetățeni, având scoruri apropiate.

Fotografie principală: Hepta


Citește și:

ANALIZĂ: Modificările la codurile penale din România au atras atenția oficialilor europeni. Opţiunea „nucleară” cu care Comisia Europeană ameninţă România


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News