Ea a arătat că i-a prezentat premierului Florin Cîțu proiectul care urmează să fie pus în transparență.
„Am prezentat premierului principiile după care ne ghidăm atunci când dorim să introducem această testare. Am definitivat forma ordinului care implementează cum se realizează testarea. Ea va avea legătură inclusiv cu incidenţa infecţiei cu COVID în judeţul în care personalul medical respectiv îşi desfăşoară activitatea. Doar peste o anumită incidenţă, această testare va deveni obligatorie şi, de asemenea, am avansat discuţiile cu INSP pentru a armoniza metodologia de testare pe care o elaborează INS cu Ordinul pe care l-am pregătit. În următoarele zile, săptămâni, el va fi pus în transparenţă într-o primă etapă, apoi va intra în vigoare”, a declarat Ioana Mihăilă la TVR 1.
Ministrul sănătăţii a adăugat că sănătatea pacientului este prioritară şi a propus acest proiect deoarece personalul medical este cel care intră în contact direct cu bolnavii.
„Cred că atâta vreme cât vaccinul este extrem de sigur şi disponibil gratuit trebuie să ne gândim şi la binele pacientului. Când ne gândim la aceste aspecte, acest lucru îl avem în cap, pacientul sănătatea lui trebuie să fie pe primul loc. Din acest motiv dorim ca personalul medical care vine în contact direct cu pacientul să fie fie vaccinat, fie testat periodic”, a mai declarat Ioana Mihăilă.
Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, în 19 iunie, personalul medical nevaccinat ar urma să se testeze periodic pe cheltuială proprie.
„Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze”, a afirmat Mihăilă, precizând însă că pacienţii au dreptul să fie trataţi de personal vaccinat sau testat pentru siguranţă.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro