”Afirm fără rețineri că România este o țară stabilă și sigură atât pentru cetățenii săi, cât şi pentru partenerii noștri internaționali. În aproape trei decenii de la căderea comunismului, am devenit membri importanți ai Uniunii Europene și ai NATO, iar astăzi suntem un furnizor de securitate şi stabilitate în regiune. Mai mult, România este o țară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracție pentru mulți investitori români și străini. Avem o democrație din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupție pe care o ducem cu determinare și cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând”, le-a transmis șeful statului celor prezenți la evenimentul caritabil.

Președintele a continuat: ”Credem că eliminarea flagelului corupției este o condiție esențială pentru a construi o societate dreaptă, cu o distribuție echitabilă a resurselor între cetățenii săi. Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ținut să menționez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic şi mai prosper”.

Nu este prima ieșire publică a lui Iohannis pe tema luptei anticorupție. Preşedintele a declarat, marţi seară, la Palatul Cotroceni, că miniştrii Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh, vizate de ancheta DNA privind Lacul Belina, ar fi trebuit să demisioneze sau să fie retrase din funcţie.

Șeful statului a arătat că persoanele urmărite penal sau condamnate penal nu trebuie să fie în conducerea statului, referindu-se la începerea urmăririi penale pe numele ministrului Sevil Shhaideh și cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul Rovanei Plumb. Președintele a transmis și un mesaj către PSD: „este păcat că nu a înţeles nimic” din repetatele sale apeluri pentru întărirea statului de drept, iar „această cale nu este cea bună”.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că un număr „impresionant” de politicieni au atacat Justiția de la alegerile parlamentare până în prezent, el precizând că în acest caz este nevoie de o implicare civică „maximă”, dar nu cheamă oamenii să protesteze, ci să își spună opinia, pentru că o societate sănătoasă este obligată să discute public aceste lucruri care ne afectează pe toți

În replică, președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat că afirmația președintelui privind implicarea civică ”i se pare că e o ieșire din democrație”, el arătând că Parlamentul României este singurul care poate legifera și atrage atenția tuturor să se mai abțină de a presa Parlamentul.

Foto: Presidency.ro

Citește și: VIDEO/ Femei emblematice din istoria României, „înviate” într-un proiect inedit

 
 

Urmărește-ne pe Google News