„Această coaliție a apărut ca un rezultat al rațiunii politice. România a înțeles că vor veni multe crize, politicienii au înțeles, spre surprinderea multora, că țara trebuia guvernată de un guvern cu susținere solidă în Parlament. Așa s-a creat coaliția care guvernează România. Un guvern condus de premierul Ciucă, care a reușit să evite un impact grav al crizelor, atât energetică, cât și de securitate”, a afirmat Klaus Iohannis, în timpul unei declarații de presă susținută alături de cancelarul german Olaf Scholz.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Șeful statului a subliniat că este mulțumit de activitatea guvernului, chiar dacă „nu toate detaliile au fost rezolvate” și consideră că partidele vor continua împreună și după rotativa guvernamentală programată pentru finalul lunii mai.

„Eu cred că această rotație este posibilă și se va întâmpla, nu cred că în momentul de față există o alternativă viabilă la această coalitie și toate partidele au înțeles acest lucru”, a precizat Klaus Iohannis.

În caz contrar, a spus el, se va implica pentru „a garanta stabilitatea țării și un mers normal al lucrurilor publice”.

„Nu sunt motive de îngrijorare, nu vreau să dau exemple din vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată, dar nu vom avea alegeri după alegeri după alegeri”, a încheiat președintele.

Urmărește-ne pe Google News