DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Iohannis și Zelenski și-au informat în mod diferit cetățenii. Ucraina are ca politică „să sară” din rezumatele oficiale problemele delicate ridicate de România

« Înapoi la articol

Comentarii (18)

Crisiana   •   07.01.2023, 02:05

Zelenski este *** ca om, sigur ca pana la razboi ucrainienii nu au stiut cat este el de bogat.De razboi si de el s-au saturat si ucrainienii dar actorul Zelenski nu se lasa dus de pe scena. S-a dus in SUA la Biden sa arate ucrainienilor cat este el de respectat de catre presedintele SUA. In PE sa induioseze Europa latino- balcanico. Si a reusit.Nu stiu ce fel de popor este cel ucrainian ca refugiati majortiatea sunt cu bun simt. Zelenski are insa apucaturi fasciste sub masca nationalismului.Este un dictator sprijinit de oligarhi si de trupele Azov. I se dau bani cu duiumul dar nu i se cere sa spuna ce a facut cu ei. Are tupeul sa spuna ca dupa terminarea razboiului Europa este obligata sa contribuie la reconstruirea Ucrainei. Dar el ce a facut cu banii primiti? Dl Iohannis , Guvernul Romaniei si MAE deja il trateaza ca pe un martir sub protectia lui Biden. Nu el este martir, poporul ucrainian, acei saraci ramasi in tara si minoritatile din Ucraina care sigur au fost mobilizate.El are unde pleca din Ucraina , ei nu.Crimea a fost a tatarilor. Nu a rusilor si nici a ucrainenilor. Au luat-o bolsevicii si a primit-o Ucraina. Pactul de trista amintire s-a dus. De ce nu primim inapoi Cernautii? Si satele moldovenesti populate de romani in Rep Moldova?De ce? Pentru ca de identitatea poporului roman nu-i pasa acum conducerii Romaniei. Ea se ocupa exclusiv de razboiul din Ucraina.Nu sa profite de situatie pentru Romania.Oare cand a profitat in ultimii 8 ani?

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

pikpik   •   06.01.2023, 14:51

Alba-Neagra la nivel inalt.

BabaVanda   •   06.01.2023, 13:52

Maestrul C zice ca de fapt in discutia respectiva nici nu s-a amintit de problema minoritatii romanesti, ca Presedintele Romaniei ne minte ca intotdeauna. Observ insa ca azi nu mai zice si ca Zelenski si ucrainenii sunt fascisti si ca nu trebuie sa le mai dam nimic, nimic. Zice insa ca daca Zelenski il bate pe Putin va fi vai si amar de noi.

codreaAna59   •   06.01.2023, 09:40

Nu trebuie sa mai ajutam Ucraina ! Traiasca Romania !

valihaita   •   06.01.2023, 09:02

Mai pe scurt e ca Ucraina ne-a ,, tras-o'' din nou! Hai cu '' Slava Ukraina '' din nou ! :))

Saurin   •   06.01.2023, 08:57

Faptul că România acordă dreptul la învăţământ în limba maternă cetăţenilor români de etnie ucraineană, arată grijă pentru proprii cetăţeni şi nu trebuie gândită ca monedă de schimb. Sunt sigur că Ucraina va remedia problema învăţământului. E bine că se discută despre asta, dar momentan au probleme mai mari.

    BabaVanda   •   06.01.2023, 14:04

    Saurin   •  06.01.2023, 08:57

    Faptul că România acordă dreptul la învăţământ în limba maternă cetăţenilor români de etnie ucraineană, arată grijă pentru proprii cetăţeni şi nu trebuie gândită ca monedă de schimb. Sunt sigur că Ucraina va remedia problema învăţământului. E bine că se discută despre asta, dar momentan au probleme mai mari.

    @ Saurin: ia sa urmaresti podcastul de azi al Maestrului C si pe urma sa mai spui ce spui aici. Maestrul ne avertizeaza ca daca Zelenski il va bate pe Putin "va fi vai si amar de noi" si ca d'aia nu trebuie sa-i mai dam nimic lu Zelenski; sa-l lasam deci in plata Domnului, daca vrem sa mai traim.

santoti   •   06.01.2023, 06:21

Este batjocoritor pentru toți românii care au ajutat pe ucraineni și pe oficialii lor, pentru modul în care aceștia au răspuns și/sau manifestat recunoștința in timpul războiului cu Rusia. Este intolerabil, și nu exista nici o scuza din partea lor , pentru bătaia de joc fata de toți românii din tara și din Ucraina, sa fie marginalizați , intr.un mod mizerabil. Zelensky vrea sa fie și în UE și in NATO. Cu astfel de comportamente este inadmisibil. Multă dreptate avea fostul ministru de externe Andrei Marga, când s.a referit la teritoriile românești, din ținuturile Herta și Bucovinei românești, pentru care, Bogdan Aurescu l.a criticat. De ce? Ce caractere avem noi , cei responsabili? Tot de mizerie . Meritam sa fim aici ?

didina   •   05.01.2023, 23:24

Se stia ca ucrainienii sunt ingrati si totusi noi ca romani prosti si inimosi i-am ajutat din tot sufletul. Acuma ar trebui sa-i intrebam asa, intr-o doara, daca mai vor sa le transportam granele. Si daca spune cineva ca e santaj le putem spune ca da.

didina   •   05.01.2023, 23:13

Mai ajutam la tranzitarea granelor ucrainiene sau le intoarcem spatele?!!! Noi romanii am fost totdeauna perdantii istoriei. Ia sa le intoarcem spatele ca sa-si dea seama cat sunt de ingrati si nesimtiti!

    Jumbo   •   06.01.2023, 09:01

    didina   •  05.01.2023, 23:13

    Mai ajutam la tranzitarea granelor ucrainiene sau le intoarcem spatele?!!! Noi romanii am fost totdeauna perdantii istoriei. Ia sa le intoarcem spatele ca sa-si dea seama cat sunt de ingrati si nesimtiti!

    Didina. Cu granele. Crezi ca depinde de noi sa le transportam? Slugile pe care ni le au impus de 33 de ani in fruntea coloniei hotarasc pt voi

malganis   •   05.01.2023, 21:29

Conducerea Ucrainei este deschisa la a primi de la toti si de a nu da (drepturi) nimanui...Pana la invazia rusilor era valabila doar partea a doua a asertiunii...Dovada ca in politica legata de minoritati a ucrainienilor, NU S-A SCHIMBAT NIMIC !

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close