„Spectacolele făcute de mine au adus Teatrului Naţional, începând cu anul 2008, 18 milioane şi jumătate de lei, cam 4 milioane de euro.

Cinci spectacole regizate de mine se joacă în repertoriu şi au succes şi nu unul mic. „Angajare de Clown“ a fost realizat în 2017, are 36 de reprezentaţii. „Două pe faţă, două pe dos“, făcut în 2018, are 24 de reprezentaţii. Iar „Anonimul veneţian“, făcut în 2014, are 118 reprezentaţii şi o jumătate de milion încasări în sala cea mai mică a teatrului, cu 160 de locuri”, a explicat Caramitru potrivit Adevărul.

„În piesa „Dineu cu proşti“, realizată în 2010, eu nu am jucat iniţial, am pus-o în scenă. Cuplul de bază era asigurat de Horaţiu Mălăele, ca şi acum, şi de Şerban Ionescu. Şerban Ionescu s-a îmbolnăvit grav la un moment dat şi mai erau câteva spectacole vândute deja care ar fi trebuit suspendate, dar fiindcă eu eram regizorul piesei şi fiind şi actor am putut intra în două-trei zile în mod eroic să-l înlocuiesc temporar.

Mihai Calin – foto Florin Ghioca / TNB

Am făcut-o pentru a asigura existenţa repertoriului şi a nu trimite acasă 900 de oameni pe seară care îşi cumpăraseră bilete. După ce Şerban Ionescu a murit am rămas în spectacol. Acesta a atins până în iunie 2019 aproape 300 de reprezentaţii şi a adus Teatrului Naţional cele mai mari încasări, 12 milioane de lei”, a mai spus Caramitru.

Scrisoarea lui Mihai Călin, actor la TNB

Mihai Călin, actor la TNB, a trimis săptămîna trecută o scrisoare deschisă. „De aproximativ 3 ani, încercăm să dialogăm cu dvs. Azi am înțeles, mai mult ca oricând, valabilitatea motto-ului dvs.: „Eu n-am nevoie să mă iubească nimeni, eu vreau profesionalism”. Și uite așa, după 14 ani de directorat, o bună parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto”, își începe Mihai Călin scrisoarea.

Mihai Călin îl acuză pe Ion Caramitru că primește 10% din încasările nete pe fiecare reprezentație.

„Numai că dvs nu vreți, de fapt, profesionalism ci supușenie. Ați confiscat în mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalități ci faptul că legea managementului, pe care dvs ați reușit s-o modificați de ani buni, este sursa permanentizării în funcție a unor oameni care se transformă din directori în patroni. Nu aveți vârstă de pensionare, nu există concurs deschis (nimeni nu are dreptul să concureze la final de mandat cu dvs.) și băgați în buzunar 10% din încasările nete pe fiecare reprezentație a unui spectacol regizat de dvs. Dacă nu la toate, măcar la cele mai profitabile”, a scris Mihai Călin.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Urmărește-ne pe Google News