”Am aflat cu surprindere si cu tristeţe vestea încetării premature din viaţă a celui care a fost poetul şi omul de cultură Corneliu Vadim Tudor, preşedintele Partidului România Mare. A fost una dintre personalităţile publice care au marcat ultimii 25 de ani, cu bune şi cu mai puţin bune. Şi-a urmărit consecvent proiectul lui politic, chiar şi atunci când, din dorinţa de a se face înţeles, mesajul lui naţionalist era exagerat. Şi-a iubit cu ardoare ţara, cum puţini pot s-o facă.
A slujit România, sprijinind consensul naţional atunci când au fost puse în discuţie subiecte esenţiale, precum integrarea în Uniunea Europeană şi aderarea la NATO. Corneliu Vadim Tudor si Partidul Romania Mare au facut parte , la inceputul anilor 90 din coalitia guvernamentala alaturi de FDSN . In anul 2000, precum se știe ne-am aflat in competitie directa in timpul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, intrand impreuna in faza finala. Un om complex, care nu poate fi judecat superficial. Prin tot ceea ce a făcut, şi-a găsit locul în istoria României post-decembriste.
Transmit sincerele mele condoleanţe familiei îndoliate, prietenilor şi colaboratorilor săi politici. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Ion Iliescu, pe blogul său.
Corneliu Vadim Tudor a candidat de cinci ori la alegerile prezidențiale. Cea mai bună performanță a sa a fost obținută la alegerile din anul 2000, când a obținut 28,34% din totalul voturilor valabil exprimate. El s-a calificat astfel în cel de-al doilea tur de scrutin, unde a fost învins categoric de Ion Iliescu (66,83% – 33,17%).
Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a murit, luni, la Spitalul Militar din Capitală, unde fusese internat din cauza unor probleme respiratorii. Acesta avea 65 de ani.