Magnatul e exasperat de faptul că Bucureștiul e singura capitală europeană cu pretenții care nu are o Sală Polivalentă.

”Fac sală de 20.000 de locuri”

Tiriac e direct, când i se adresează reporterului GSP: ”Spune-i dumneata Guvernului dumitale că, mâine dimineață, le pun 30.000.000 de euro pe masă și cinci hectare. Atât pentru sală, cât pentru un stadion Dinamo modernizat. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!”.

Din cauza faptului că Bucureștiul nu are o sală modernă, competițiile importante (CE de gimnastică, CE de baschet masculin, meciuri din Fed Cup etc.) au fost mutate la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cu o capacitate de 7.227 de locuri, sala din Ardeal a costat doar 70 de milioane de lei și e un real succes în Ardeal, acolo unde e utilizată la numeroase întreceri sportive și generează de fiecare dată profit pentru oficialitățile locale.

Sala Ioan Konst-Ghermănescu, din București, a fost dat în folosință în 1974 și nu se mai înscrie în standardele cerute pentru competițiile internaționale.

”N-ai cu cine vorbi”

Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!

Ion Țiriac:

Sala din planuri

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, afirma în 2019 că în București ar urma să fie construită o sală polivalentă ultramodernă, care ar urma să aibă 20.000 de locuri. Investiția ar costa 138 de milioane de euro și ar putea fi gata peste aproximativ trei ani. Sala multifuncţională ar trebui să fie amplasată pe bulevardul Basarabia nr. 37-39, în incinta Complexului sportiv ”Lia Manoliu”, în imediata apropiere a Arenei Naţionale. Momentan, lucrările nici măcar nu au început!

Mai sunt de făcut stadionul Dinamo și patinoarul

În plus, Țiriac e îngrijorat de situația clubului său de suflet, Dinamo, acolo unde se tergiversează reconstrucția arenei din cauza unor litigii între deținătorii terenului.

Stadionul Dinamo a fost construit în 1952. Din cauza unor litigii privind proprietarul de drept, arena nu a mai putut fi reconstruită în perspectiva Euro 2021.

Bucureștiul e singura capitală europeană și fără un patinoar, sportul pe care l-a practicat Ion Țiriac în tinerețe.

 
 

Urmărește-ne pe Google News