„Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condiţiile procedurale prealabile prevăzute de OUG 57/2019 privind Codul administrativ, în sensul că secretarul general al judeţului Neamţ a înaintat astăzi instituţiei noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr. 96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al domnului Ionel Arsene”, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă, potrivit Agerpres.
Preşedinţia CJ Neamţ va fi asigurată interimar de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, adică Ion Asaftei (ALDE) sau Dragoş Chitic (PMP).
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat definitiv pe 10 martie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. În aceeași zi, a fost căutat mai întâi la adresele cunoscute, deși Poliția avea indicii că preşedintele CJ Neamţ a plecat în Italia. Apoi, a fost dat în urmărire națională.
Ulterior, Ionel Arsene a primit mandat european de arestare, după cum au declarat surse judiciare pentru Libertatea.
De ce a fost condamnat Ionel Arsene
Ionel Arsene a fost acuzat de trafic de influență, după ce, potrivit DNA, a cerut mită de peste 3 milioane de lei de la un om de afaceri. El a fost trimis în judecată pe 22 februarie 2018, fiind acuzat de trafic de influență în două cazuri distincte, instrumentate de procurorii anticorupție în lunile ianuarie și februarie ale aceluiași an.
Curtea de Apel Braşov a decis pe 10 martie condamnarea lui Ionel Arsene la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, faptă săvârşită în iunie 2013, şi tot la cinci ani de închisoare, tot pentru trafic de influenţă, dar pentru o faptă comisă în iulie 2015. Însă, prin contopire, i s-a aplicat „pedeapsa principală cea mai grea”, la care se adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, rezultând pedeapsa finală de 6 ani şi 8 luni de închisoare.
Social democratul Ionel Arsene, în vârstă de 51 de ani, era la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Neamț. De asemenea, a condus până în vara trecută și organizația județeană PSD. Arsene s-a suspendat din funcție după prăbușirea podului de la Luțca.
seaman651 • 17.03.2023, 07:45
Cum ramane cu "fara penali in functii publice"? Ce mai cauta in pozitii cheie toti hotii din guvern si din conducerea partidelor?
Mirciulica • 16.03.2023, 18:42
deci dupa CINCI ani de proces si alti cativa ani de cercetare penala, in care infractorul a fost pastrat in functa de sef al judetului, gestionand inca banii publici ai unui intreg judet in calitate de cercetat penal pentru coruptie - e vorba totusi de o spaga cunoscuta de 3 milioane de lei - a mai fost necesara inca o saptamana dupa pronuntarea definitiva a instantei, ca sa fie in sfarsit demis. Republica Absurdistan Romania. A devenit traditie si mandrie patriotica sa fie condusa de tot felul de infractori.