Reamintim, autoritățile vor introduce în legislația națională prevederile Directivei 2016/1164/UE, pentru combaterea externalizării profiturilor multinaționalelor.

Prin aceste măsuri se limitează dobânzile care pot fi deduse pentru creditele acordate între companiile din același grup și se introduce un impozit pentru activele transferate.

Mișa s-a lăudat în ședința de Guvern că a adus la buget ”sute de milioane de euro” dintr-o singură tranzacție bancară, iar premierul Mihai Tudose a declarat că mai multe bănci audat liber angajaților ca să protesteze în fața Palatului Victoria.

Tudose i-a spus lui Mișa să anunțe numele băncilor în cauză.

Case de marcat electronice

Mișa a mai spus în ședința de Guvern că de la 1 iulie 2018 firmele mijlocii și mari vor fi obligate să aibe case de marcat electronice, aceeași măsură urmând a fi aplicată și pentru firmele mici de la 1 august.

Trecerea contribuțiilor la angajat și scăderea salariilor

Pe de altă parte, prin aceeași ordonanță se vor trece de la angajator la angajat contribuțiile sociale. Acestea scad de la 39,25% la 35% pentru angajat, la care se adaugă o contribuție pentru muncă de 2,25%, plătită de angajator.

Sindicatele se opun acestei măsuri, de teama că vor scădea salariile în mediul privat. Acestea ar putea scădea cu 20% dacă patronii nu majorează salariul brut cu 22%, adică echivalentul contribuțiilor trecute în sarcina angajaților.

Concomitent, se reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%.

De asemenea, tot de la 1 ianuarie 2018 scade nivelul contribuțiilor la pensiile de pe Pilonul II de la 5,1% la 3,7%.

Leul s-a depreciat miercuri, în ziua adoptării actului normativ, până la 4,61 lei pentru un euro, potrivit cursului oficial anunțat de către Banca Națională a României (BNR), minimul ultimilor cinci ani.

Introducerea datelor în REVISAL, până pe 20 ianuarie

De asemenea, Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat că sistemul informatic REVISAL este pregătit pentru modificarea tuturor contractelor de muncă din România, iar perioada de introducere a datelor privind contractelor individuale va fi posibilă până la 20 ianuarie.

Numărul de salariați activi este de 5,56 milioane, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Muncii.


People of Romania, povești de viață în imagini. Află cine sunt Zorro de la târgul de animale, amorezul cu cicatrici și mămăița poetă!| FOTO& VIDEO

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News