Design similar cu iPhone 12

Ca dimensiuni, gama iPhone 13 este așteptată să aibă aceeași mărime ca și precedenta, respectiv iPhone 12, scrie The Verge.

La fel ca și anul trecut, sunt așteptate și modele Pro și Max, cu specificații mai bune. De asemenea, va exista un model Mini.

Face și Touch ID?

Noile modele vor avea o zonă mai mică pentru senzorii de detecție facială, astfel că ar putea avea acum un „notch” sau „breton” mai mic.

Senzorii sunt esențiali pentru sistemul Face ID, cu care se face deblocarea dispozitivului.

Ultima versiune a tabletei iPad Air are un senzor de amprentă încastrat în butonul de pornire, astfel că e posibil ca și noile iPhone-uri să aibă din nou Touch ID.

Ecrane OLED cu rată de refresh mai mare

În privința ecranelor, informațiile ajuns până acum pe internet indică faptul că Apple va introduce pentru prima oară ecrane cu o rată de refresh mai mare, o facilitate care există deja de mulți ani pe telefoanele Android, inclusiv pe cele cu preț mai mic.

Conform analistului Ming-Chi Kuo, modelele Pro și Pro Max vor avea o rată de reîmprospătare de 120de hertzi. conform The Verge. Acest lucru înseamnă că imaginea de pe ecran este reîmprospătată de 120 de ori pe secundă. Facilitatea oferă o navigare mai fluidă, dar poate consuma mai rapid bateria telefonului.

Tot port Lightning, nu USB-C

Kuo mai spune că iPhone 13 va avea în continuare port Lightning, ceea ce înseamnă că nu va fi folosit noul USB-C, prezent pe iPad Pro.

Analistul mai precizează că gama iPhone 13 va folosi modemuri Qualcomm X60, ceea ce înseamnă p îmbunătățire față de X55 din iPhone 12. Acest lucru se traduce prin viteze mai mari de transfer sau navigare pe internet.

iPhone 12 Sursa foto: HEPTA

Baterii mai mari

Concomitent, bateriile vor fi mai mari, pentru a compensa ecranele de 120 Hz, care consumă mai mult.

Conform CNET, acestea vor avea următoarele capacități:

  • iPhone 13 Mini – 2.406 mAh
  • iPhone 13 – 3.095 mAh
  • iPhone 13 Pro – 3.095 mAh
  • iPhone 13 Pro Max – 4.325 mAh.

Noua gamă ar putea veni și cu o încărcare wireless mai rapidă, dar și cu încărcare wireless reversibilă, prin care utilizatorii pot încărca alte dispozitive, precum căști, utilizând bateria iPhone.

Stocare de până la 1 TB

Pentru stocare, iPhone 13 și iPhone 13 Mini vor avea ca opțiuni configurații de 128 GB, 256 GB și 512 GB, în vreme ce iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea configurații de 1 TB.

În privința procesoarelor, este puțin probabil ca Apple să includă cipurile M1, prezente pe laptopurile MacBook Air și MacBook Pro.

Procesoare A15, mai bune

Cel mai probabil, noile iPhone-uri vor veni cu procesoare Apple A15. Publicația taiwaneză DigiTimes scria încă din aprilie că grupul taiwanez TSMC – care realizează în uzinele sale cipurile proiectate de Apple – a demarat producția mai devreme.

În luna iulie, MacRumors scria că Apple a comandat 100 de milioane de cipuri de la TSMC. Astfel, companiile care asamblează dispozitivele sunt așteptate să producă 100 de milioane de iPhone-uri, față de 75 de milioane, cât a fost comanda din 2020.

Noile cipuri A15 vor avea șase nuclee de procesare, dintre care patru care rulează eficient și două de mare performanță.

Performanțele acestora vor fi mai bune cu 15-20% față de generația anterioară.

Conexiune prin satelit?

Ultimul zvon este însă și mai nebunesc: iPhone 12 ar putea avea conexiune telefonică prin satelit, potrivit CNBC.

Nu este însă clar dacă aceasta va fi o caracteristică ce poate fi utilizată oricând, chiar și când telefoanele nu se află în aria de acoperire 4G/5G sau doar în caz de urgență.

Prețurile ar putea fi mai mari

Noua gamă ar putea veni cu prețuri mai mari. La lansare, modelul iPhone 12 de bază costa 799 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât modelul iPhone 11, din 2019, în special din cauza includerii tehnologiei 5G.

Acum am putea asista la același fenomen. DigiTimes scria în august că Apple ia în considerare creșterea prețurilor pentru a compensa creșterea prețurilor cipurilor, cerută de TSMC.

Reamintim, întreaga planetă este afectată de criza cipurilor, iar marii producători auto precum General Motors, Ford sau Volkswagen au oprit temporar fabricile din lipsa microprocesoarelor necesare.

Conform DigiTimes, Apple ia în considerare creșterea cu până la 20% pentru „tehnologiile avansate și mature”. Expresia este ambiguă, astfel că nu se poate ști exact cu cât ar putea crește prețul.

Apple a lansat iPhone 12 în luna octombrie, însă în anii anteriori aceasta avea loc în septembrie Sursa foto: EPA

Ce mai știm

În afară de datele tehnice, mai există și alte informații centralizate de CNET:

  • Apple preferă să țină evenimentele marțea și miercurea, iar următorul este marți.
  • Data la care iPhone-urile sunt efectiv disponibile sunt de obicei la o săptămână și jumătate după prezentarea oficială.
  • În general, noile iPhone-uri sunt disponibile vinerea, în a treia săptămână din septembrie.

Cum evenimentul are loc pe 14 septembrie, cel mai probabil dispozitivele vor putea ajunge la primii clienți din data de 24 septembrie.

Apple Watch 7

Pe lângă iPhone 12, Apple este așteptată să lanseze o nouă versiune a ceasului său inteligent, respectiv Apple Watch 7. Acestea vor avea ecrane mai mari, margini mai mici, vor include o nouă tehnică de laminare a ecranului și vor veni cu noi culori și noi cipuri.

Air Pods 3

De asemenea, este așteptată a treia generație a căștilor wireless Air Pods. În acest caz sunt așteptate îmbunătățiri la nivelul bateriei și ale cipurilor wireless.

 
 

Urmărește-ne pe Google News