Cel supranumit “Naşul” – personaj recunoscut pentru felul dur în care îşi pedepsea rivalii, dar şi pentru cum reuşea să ţină în frâu unele din cele mai periculoase reţele de proxenetism şi de trafic de stupefiante din Spania – pare să fi căzut el însuşi victimă a unei crunte răzbunări mafiote. Surse judiciare vorbesc despre o afacere cu stupefiante ratată în Mexic, care ar fi însemnat condamnarea lui Hanea la o moarte îngrozitoare, sentinţă pusă în aplicare de membrii unui cartel din America Centrală. Conform actului medical care a însoţit sicriul, document eliberat de un soi de medic de familie mexican, “Naşul” a fost răpus de o afecţiune cardiacă, însă cauzele care au condus la producerea acesteia nu au fost lămurite. Reautopsierea cadavrului, făcută la IML “Mina Minovici” la cererea anchetatorilor români, a confirmat existenţa afecţiunii cardiace suferite de interlop, dar a şi evidenţiat multe leziuni pe corpul bărbatului. Astfel, se poate lansa o ipoteză cutremurătoare: “Naşul” ar fi putut fi torturat până la moarte! “Se confirmă o afecţiune cardiacă ce a stat la baza stopului respirator suferit de bărbat. Leziunile, în număr mare, de pe întreg corpul său, pot arăta că ar fi putut fi victima unei torturi. Cel mai probabil a unei bătăi crunte în urma căreia l-a lăsat inima. Din cauza traumatismelor repetate şi foarte puternice încasate în dreptul inimii, dar şi în alte puncte sensibile, s-a produs o tulburare majoră de ritm a inimii, bărbatul a intrat în fibrilaţie ventriculară, iar inima nu a mai putut pompa sânge în organism”, ne-au dezvăluit surse medicale.
În ceea ce priveşte testele toxicologice, acestea nu mai pot oferi răspunsuri deoarece cadavrul a fost îmbălsămat, probele fiind distruse. Dacă, în urma presupusei bătăi încasate de Hanea, a existat şi o pierdere masivă de sânge va fi aproape imposibil de aflat din aceleaşi motive. Anchetatorii români au denumit acest caz unul “delicat”.

Ion Clămparu, naşul «Naşului», închis în România

În aprilie, proxenetul Ion Clămparu, zis “Cap de Porc”, a fost adus din Spania în condiţii de maximă securitate. Iniţial, naşul răposatului Dorel Hanea, zis “Naşul”, a fost condamnat în Peninsula Iberică la 30 de ani de închisoare, însă interlopul a beneficiat de o reducere de 10 ani. Anchetatorii spanioli vorbesc despre peste 1.000 de femei obligate să se prostitueze pentru reţeaua Clămparu care îşi avea cartierul general la Madrid, dar şi despre torturi şi crime cărora le-au căzut victime fete care nu i s-au supus.

Urmărește-ne pe Google News