Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de un ascultător într-o emisiune de la Radio Dobrogea ce părere are despre inteligenţa artificială, „care, pe de o parte, pare să faciliteze anumite lucruri, dar pe de altă parte, substituie omul şi în unele cazuri chiar pe Dumnezeu, în mintea unora”.

„Da, sigur, inteligenţa artificială este, aşa cum îi spune numele, fără legătură cu realitatea De aceea, substituindu-se raţiunii omului, îl aduce pe om aproape nelucrător. Şi aceasta nu e bine. Un calculator a înlocuit gândirea şi multe altele. E bun calculatorul, dar nu folosit exagerat. E mult mai folositor să citeşti o carte pe pagini scrise pe hârtie decât un calculator. Iată putem citi Sfânta Scriptură şi de pe calculator, adevărat este. Să fim atenţi ce citim. Aceasta e ştiinţă, nu inteligenţa artificială”, a explicat ÎPS Teodosie.

Totodată, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre inseminarea in vitro, despre care a menţionat că aceasta este împotriva firii, dar a explicat că după realizarea acestei proceduri se naşte un om, „tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte”.

Urmărește-ne pe Google News