Arhiepiscopul Tomisului a declarat că nici nu poate fi vorba despre schimbarea ritualului, deși voci din biserică spun că regulile sunt clare, în unele situații copilul nu trebuie scufundat, iar medicii neonatologi condamnă ”aceste practici”.

Nu. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că… o să dau și temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm.

ÎPS Teodosie:

„Așa a fost și cu lingurița. Păi, cum să schimbi lingurița? Am explicat, lingurița e Maica Domnului. Înlocuiești pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic”, a adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Bebelușul care a murit era din Suceava și a ajuns la spital, în stare gravă, după slujba de botez, în timpul căreia preotul l-a scufundat de trei ori în cristeniță. Tatăl a declarat că băiețelul avea gurița deschisă și plângea când preotul l-a băgat în cristelniță, iar medicii au constatat că înghițise 110 ml de apă.

Preotul care a oficiat botezul a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei.

”Preotul care a botezat copilul decedat ulterior la Suceava este suspendat de la slujire pe parcursul anchetei care se desfăşoară”, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, conform Agerpres.

De altfel, Patriarhia a transmis ”rugămintea urgentării anchetei” către Arhiepiscopia Sucevei.

Urmărește-ne pe Google News