Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a fost întrebat, la emisiunea la care participă, în mod regulat, la un post de radio, „cum convingem un om bolnav că nu trebuie să cârtească?”. 

„Îl convingem după logică. Boala este urmare a păcatului. Am primit suferinţă pentru că am păcătuit. Acum, să primim boala ca o jertfă şi să ne rugăm, că Dumnezeu se milostiveşte dacă ne rugăm sincer, cu căinţă, şi poate să ne ridice şi adeseori a ridicat pe bolnavi”, a răspuns înaltul ierarh.

Din oricare bani se pot face donații

În cadrul emisiunii, arhiepiscopul Tomisului a afirmat că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru.

Afirmaţia vine la niciun an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că acestea sunt „un blestem”, iar jocurile de noroc sunt mai periculoase decât drogurile.

„Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?”, a fost întrebarea. „Din oricare bani vă aparţin, puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul. 

„Mai periculoase decât drogurile!”

În toamna anului trecut, Teodosie era întrebat, la acelaşi post de radio, dacă „sunt binecuvântaţi banii care sunt câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină? De exemplu, sălile de jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.?”.

„Sălile de jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, atunci, arhiepiscopul Tomisului.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News