Într-un discurs televizat care anunța ofensiva din timpul nopții, premierul Haider al-Abadi a declarat că jihadiștii au avut de ales între „predare sau moarte”.

Tal Afar este următorul obiectiv al armatei irakiene după eliberarea Mosulului, principala fortăreață a ISIS, în iulie. Tal Afar, care are o populație predominantă sunită a fost capturat de jihadiști în 2014.

Avioanele de război din Irak au bombardat zonele în care erau concentrați liptătorii Statului Islamic, iar sâmbătă noaptea au lansat ofensiva la sol. Cu câteva ore înainte de ofensivă, avioanele irakiene au aruncat mai multe pliante în oraș pentru a-i avertiza pe civili să se pregătească. „Bătălia este iminentă și victoria vine, Dumnezeu dorește asta”, era scris pe broșuri.

Tal Afar este înconjurat de trupe guvernamentale și milițieni din Shia în sud și luptători kurzi din Peshmerga din nord.

Pe lângă Tal Afar în Irak, ISIS mai controlează teritoriul din jurul orașului Hawija și zona de la Ana până la Al-Qaim în valea râului Eufrat.


Citește și: EXCLUSIV | Coșmarul ISIS, dezvăluit din interior. „Statul”- miniserialul care arată teroarea din teritoriul teroriștilor


 

Urmărește-ne pe Google News