Statul Major iranian a comunicat că a fost de acord cu propunerea „celei mai apropiate țări, Turcia”, iar Ankara a trimis o dronă echipată cu viziune nocturnă și camere termice.

„Dar, din lipsa echipamentelor de detectare și control a punctelor de sub nor, acest UAV nu a reușit să anunțe cu exactitate locația prăbușirii elicopterului și, în cele din urmă, s-a întors în Turcia”, transmite armata iraniană, care conduce investigația tragediei aviatice din nord-vestul țării.

Potrivit Statului Major de la Teheran, luni, 20 mai, la primele ore ale dimineții, locul exact al prăbușirii elicopterului a fost descoperit de „forțele de salvare la sol și dronele iraniene ale Forțelor Armate”. Ulterior, s-a anunțat că președintele Raisi a murit.

De asemenea, „motivul ajungerii cu întârziere a dronelor iraniene avansate echipate cu radar SAR în zona prăbușirii elicopterului a fost prezența lor într-o misiune în nordul Oceanului Indian” și din acest motiv, „forțele de salvare au desfășurat inițial operațiuni de căutare prin mijloace terestre”.

La Teheran, zeci de mii de persoane i-au adus un ultim omagiu preşedintelui Ebrahim Raisi, decedat în accidentul de elicopter produs duminică. Liderul iranian va fi înhumat joi, la Mashdad, orașul lui natal.

Urmărește-ne pe Google News