Data repatrierii cadavrului şi funeraliile urmează să fie anunţate ulterior, precizează aceștia. Abbas Nilforoushan, unul dintre comandanţii principali ai Forţei Quds, o unitate de elită a Gardienilor Revoluţiei, a fost ucis la 27 septembrie la periferia de sud a Beirutului, alături de Nasrallah, într-un atac israelian.

La 1 octombrie, Gardienii Revoluţiei au anunţat că tragerea a aproximativ 200 de rachete balistice către Israel era o măsură de represalii faţă de asasinaările lui Nilforoushan, Nasrallah şi liderului mişcării islamiste palestiniene Hamas Ismail Haniyeh, în iulie.

Israelul a anunţat uteriror că urmează să riposteze. Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a dat asigurări că atacul israelian va fi „moral, precis şi surprinzător”.

Corpul Gardienilor Revoluției Iraniene (IRGC) a fost înfiinţat la scurt timp după Revoluţia islamică din 1979 pentru a proteja sistemul de conducere clerical musulman şiit şi pentru a oferi o contrapondere la forţele armate regulate.

Această grupare de trupe paramilitare de elită răspunde în faţa liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Se estimează că IRGC are un efectiv de 125.000 de militari cu unităţi militare, navale şi aeriene.

Urmărește-ne pe Google News