În cadrul paradei militare de la Teheran, organizată la mausoleul fondatorului Republicii Islamice, imamul Khomeini, și la care a participat președintele Masoud Pezeshkian și înalți oficiali militari, au fost prezentate noua rachetă balistică și drona de atac modernizată, Shahed-136B.

Dronele „Shahed-136 B” au o rază de acține de peste 4.000 de kilometri. Foto: Profimedia

Jihad, cea mai nouă rachetă balistică IRGC cu combustibil solid, are o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, se arată în raportul armatei iraniene.

Drona Shahed-136B este o versiune îmbunătăţită a Shahed-136, cu noi funcţionalităţi şi o rază de acţiune de peste 4.000 kilometri, potrivit IRNA.

„Astăzi, capacităţile noastre defensive şi de descurajare sunt atât de dezvoltate, încât nici măcar demonii nu s-ar gândi la o agresiune împotriva Iranului nostru drag”, a declarat Masoud Pezeshkian.

„Prin unitatea şi coeziunea ţărilor musulmane, îl putem pune la locul său pe uzurpatorul sângeros şi genocidar care este Israelul, care nu are milă de nimeni, nici de femei, nici de copii, nici de tineri, nici de bătrâni”, a continuat Masoud Pezeshkian.

Rusia folosește drone Shahed-136 în războiul împotriva Ucrainei. Raza de zbor a dronei „Shahed-136′ este de la 1.000 km, cu capacitatea de a livra un focos cu o greutate de până la 45 kilograme. Raza maximă de zbor este de 2.500 de kilometri.

O astfel de dronă zboară la o altitudine de 60 până la 4.000 de metri cu o viteză de croazieră de 180 km/h.

La paradele organizate în Iran au participat forțe din armata iraniană, Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC), Poliția, grănicerii și forțele Basij.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News