Armata israeliană (IDF) a declarat într-un comunicat că forţele sale aeriene l-au ucis pe şeful reţelei Hamas din Tulkarem într-un atac. Acesta a fost identificat drept Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi.

Guvernul palestinian „cere o acţiune internaţională urgentă pentru a opri escaladarea masacrelor” împotriva poporului său, anunță instituția într-un comunicat de presă.


https://twitter.com/gazanotice/status/1841939720374296766?ref_src=twsrc%5Etfw 

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei palestiniene a condamnat atacul, potrivit agenţiei de presă palestiniene WAFA, adăugând că acestea „nu vor aduce securitate şi stabilitate nimănui, ci vor cufunda regiunea în şi mai multă violenţă”.

Violenţa a crescut în Cisiordania de la începutul războiului din Gaza, cu raiduri aproape zilnice ale forţelor israeliene care au implicat mii de arestări şi schimburi de focuri regulate între forţele de securitate şi luptătorii palestinieni.

În timp ce atenţia internaţională a fost concentrată pe războiul Israelului din Gaza şi acum din Liban, există temeri că Israelul îşi îndreaptă atenţia către Cisiordania şi foloseşte tactici similare acolo.

Ieri, armata israeliană a anunţat că a „eliminat” trei lideri importanţi ai Hamas într-o lovitură efectuată „în urmă cu circa trei luni” în Fâşia Gaza, unde războiul durează de aproape un an.

Urmărește-ne pe Google News