„Poliţia a arestat 42 de suspecţi pentru a-i interoga, unii făcând parte din familia teroristului”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Cel puţin șapte oameni au fost ucişi şi alţi trei răniţi după ce un bărbat a deschis focul în apropierea unei sinagogi din Ierusalim, vineri, 27 ianuarie, în jurul orei locale 20.30, chiar în Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Este cel mai mortal atac comis de un palestinian în ultimii 15 ani.

Potrivit Jerusalem Post, „atentatul a fost revendicat de Hamas”. Hamas este o organizaţie islamică militantă fundamentalistă care operează în Cisiordania şi Fâşia Gaza. Atacul a venit ca urmare a incursiunii forțelor armate israeliene în Cisiordania în care nouă palestinieni au fost uciși într-un schimb de focuri cu soldații israelieni.

Atacatorul, Alkam Khairi, în vârstă de 21 de ani, din Ierusalimul de Est, a sosit la sinagogă chiar înainte de ora 20:15 și a așteptat în afara clădirii, potrivit poliției. A deschis focul asupra pietonilor de pe stradă, precum și asupra credincioșilor care ieșeau din sinagogă, apoi a încercat să fugă cu mașina.

Potrivit comandantului districtului Ierusalim, Doron Turgeman, acesta a condus spre cartierul Beit Hanina, unde poliția l-a prins din urmă. Atacatorul a început să tragă în polițiști, care au întors focul. Ulterior a abandonat vehiculul și a încercat să fugă. El a fost împușcat mortal de polițiști.

Turgeman a precizat că atacatorul a acționat singur la fața locului. Polițiștii consideră că bărbatul cunoștea locul și a planificat atacul din timp.

Șeful poliției israeliene, Kobi Shabtai, a precizat că poliția efectuează percheziții în zonă „pentru a exclude posibilitatea ca mai multe persoane implicate în atac să se plimbe în voie” prin Ierusalim.

Urmărește-ne pe Google News