„Faptul că nu recunoaște Hamas ca organizație teroristă necesită o luptă juridică completă și o luptă publică. Este de necrezut. Ce alt tip de tortură doresc înainte de a decide că este o organizație teroristă?”, a declrat Isaac Herzog, amintind că luptătorii Hamas au ucis bebeluși în timpul atacului din 7 octombrie.
Președintele Herzog s-a plâns că țara sa a fost tratată diferit când a fost vorba de atrocități și acest lucru „a fost întotdeauna cazul”, în condițiile în care, amintește DailyMail, BBC a etichetat alte evenimente drept teroare, folosind cuvântul fără ghilimele sau atribuire în poveștile despre atacurile de pe Podul Londrei, Westminster sau Paris.
Cum motivează BBC
„Cuvântul terorism este unul încărcat (cu conotații), pe care oamenii îl folosesc pentru o organizație pe care o dezaprobă din punct de vedere moral. Pur și simplu nu este treaba BBC să le spună oamenilor pe cine să susțină și pe cine să condamne – cine sunt băieții buni și cine sunt băieții răi”, a explicat John Simpson, editor al secțiunii afaceri externe, într-un articol din 11 octombrie.
Jurnalistul a reamintit cum BBC subliniază în mod regulat că guvernul britanic și alte guverne au condamnat Hamas ca organizație teroristă. De asemenea, că postul britanic realizează interviuri cu invitați care descriu organizația Hamas ca fiind una teroristă.
Simpson a explicat că BBC a aplicat constant aceste principii. „În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, radiodifuzorilor BBC li s-a spus în mod expres să nu-i numească pe naziști răi sau ticăloși”, a spus el.
„A fost greu să păstrăm acest principiu atunci când IRA (Armata Republicană Irlandeză) bombarda Marea Britanie și ucidea civili nevinovați, dar am reușit. Ne-am păstrat principiul. Și încă o facem, până în ziua de azi”, a asigurat jurnalistul.