În ce privește atacurile de sâmbătă dimineață, armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare Hezbollah şi că a interceptat rachete, însă Hezbollah a negat.

11:35 – Acum 31 minute
28-09-2024

Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis

Forțele israeliene l-au ucis pe șeful Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt arab al armatei, Avichay Adraee, la o zi după un atac israelian asupra suburbiilor sudice ale Beirutului, potrivit agenției de presă Reuters.

Între timp, preşedintele american, Joe Biden a ordonat Pentagonului să „evalueze şi să ajusteze, dacă este necesar, postura de forţă a SUA” în Orientul Mijlociu.

Mai mulți martori au declarat, pentru sursa citată, că au auzit mai multe explozii în Beirut în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Şeful Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost de negăsit după loviturile Israelului asupra suburbiilor sudice ale Beirutului vineri seara, a mai declarat o sursă apropiată grupului armat libanez.


https://twitter.com/hxxmwi/status/1839838413739954192?ref_src=twsrc%5Etfw 

La câteva ore după lovituri, Hezbollah nu a făcut nicio declaraţie cu privire la soarta sa.

O sursă apropiată Hezbollah a declarat anterior pentru Reuters că Nasrallah este în viaţă, iar agenţia de ştiri iraniană Tasnim a raportat, de asemenea, că acesta este în siguranţă.

Un înalt oficial iranian din domeniul securităţii a declarat pentru Reuters că Teheranul îi verifică statutul.

Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah a fost ucis, afirmă Israelul

În timp ce loviturile israeliene au continuat asupra Beirutului în primele ore ale zilei de sâmbătă, armata israeliană a declarat că i-a ucis pe comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, şi pe adjunctul său, Hossein Ahmed Ismail, în sudul Libanului.

De asemenea, armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare ale Hezbollah.

Într-o declaraţie pe canalul său Telegram la scurt timp după ora locală 1 a.m., armata israeliană a declarat: „În ultima oră, avioanele de luptă ale IAF au lovit zeci de lansatoare ale Hezbollah îndreptate către civili israelieni, precum şi clădiri în care erau depozitate arme în mai multe zone din sudul Libanului”.

În plus, armata a precizat că a atacat ţinte ale Hezbollah din Tyr, adăugând că sirenele israeliene de avertizare privind rachetele au sunat în Safed şi în zona înconjurătoare din Galileea Superioară, în nordul Israelului.

Hezbollah a negat afirmaţiile israeliene

Hezbollah a negat sâmbătă că ar exista arme sau depozite de arme în clădirile care au fost lovite într-un atac israelian asupra suburbiilor din Beirut, a declarat biroul de presă al grupării armate libaneze într-un comunicat.

Israelul a anunţat că a interceptat rachete

În primele ore ale zilei de sâmbătă, armata israeliană a declarat: „În urma sirenelor care au sunat cu puţin timp în urmă în zona Galileii Superioare, au fost identificate aproximativ trei proiectile care au trecut din Liban în teritoriul israelian, majoritatea fiind interceptate”.

Armata a transmis că avioanele forţelor aeriene au lovit lansatorul folosit.

Urmărește-ne pe Google News