UPDATE ora 13.00 Ministerul Sănătății din Liban a anunțat că cel puțin zece persoane au murit în atacul lansat de Israel sâmbătă dimineață asupra sudului țării, relatează France 24. Printre cei care și-au pierdut viața se numără o femeie și doi copii.

***

Știre inițială: Armata israeliană afirmă că a țintit un depozit de arme folosit de militanții Hezbollah.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Tensiunile dintre cele două părți au luat amploare în ultima perioadă după ce 12 copii au fost uciși pe un teren de fotbal din Înălțimile Golan, ocupate de Israel, într-un atac cu rachetă atribuit Hezbollah. Ulterior, Israelul a lansat un atac în suburbiile Beirutului, în urma căruia a fost ucis comandantul-şef al grupării Hezbollah, Fuad Shukr.

Iar la mai puțin de o zi după această lovitură, liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a murit într-un atac în capitala iraniană Teheran, pus pe seama Israelului, care nu a revendicat însă responsabilitatea pentru lovitură.

În acest context, represaliile Iranului și ale grupărilor pe care le sprijină în regiune sunt considerate iminente.

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a cerut vineri, 16 august, ca, în cazul în care țara sa va fi atacată de Iran, aliații să răspundă cu lovituri asupra Republicii islamice.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News