„În perioada actuală de incertitudine globală şi conflicte geopolitice severe în regiunea noastră, acest acord, care este rezultatul unor interese comune, va pune la dispoziţia Israelului un canal suplimentar de import, în special în situaţiile de urgenţă”, a declarat Avi Dichter.
Acordul cu România vine după alte acorduri similare cu Uzbekistanul, Azerbaidjanul şi Marocul. Toate au drept obiectiv diversificarea surselor de aprovizionare cu grâu, după criza globală provocată de războiul din Ucraina.
Cu ocazia vizitei sale la Bucureşti, Avi Dichter s-a întâlnit cu ministrul român al agriculturii, Florin Barbu, precum şi cu liderul comunităţii evreieşti, Silviu Vexler, şi cu liderii Camerei de Comerţ şi Industrie România Israel.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 13.05.2024, 14:32
Agricultura parca era privata. De unde are statul sa vanda? Partenerul cat plateste pentru acest canal special? Romania primeste pliante si prezentari doar la nevoie, sau le primeste oricum si trebuie sa livreze? Pliantele pe ce hartie se tiparesc? Pe lemn din Carpati? De fapt primim ceva concret sa nu fie tot de la noi?
m1a2r3i4a1n5a6 • 13.05.2024, 12:25
E tare chestia cu expertiza pe care o are o țară în care nu prea există terenuri agricole, sau soluri potrivite pentru cutivarea grâului. Te apucă râsul. Nu sunt în stare să recunoască că importă pur și simplu grâu, cum este cazul cu alte țări din zonă și țări din Africa, unde exportă Rusia și Ucraina . M.Grancea
RepublicaBananaRomania • 13.05.2024, 11:24
Romania este un centru multifunctional de ajutor pentru tari ca Ucraina, Israel,SUA,Germania.Oricand este nevoie le oferim bani,curent electric,armament,sosele si cai de transort pe bratele Dunarii,le trimitem cu forta oameni la munca, mai ales in Germania...si bineinteles fara nici un castig le acceptam tot ce doresc ei.In alte stiri: Romania este pe locul 196 din 195 de tari la economie, resurse, lipsa coruptiei,invatamant si stiinta si dezvoltare.