„Lupte violente au loc în sudul Libanului”, a anunţat Avichai Adraee, purtător de cuvânt al armatei israeliene, într-un mesaj publicat în limba arabă pe Telegram.

„Pentru siguranţa personală, vă cerem să nu vă deplasaţi cu vehicule din nord la sud de Litani”, a adăugat el. Râul curge de la est la vest, la aproximativ 20 de mile nord de granița Israel-Liban.

Totodată, acesta a acuzat Hezbollah că se foloseşte de civili ca de „scuturi umane”.

Luni seară, Israelul a confirmat că soldaţii săi se află pe teritoriul libanez în apropierea frontierei şi efectuează „raiduri limitate, localizate şi ţintite” împotriva infrastructurii grupării Hezbollah.

Armata israeliană a confirmat marţi dimineaţă interceptarea a şapte din cele 15 proiectile lansate noaptea trecută, restul căzând pe teren viran, fără să provoace victime.

Ofensiva terestră vine după o săptămână de atacuri aeriene intense asupra sudului şi estului Libanului şi a suburbiilor sudice ale Beirutului, principalele bastioane ale Hezbollah în ţară.

În incursiunea forţelor de apărare israeliene (IDF) în sudul Libanului sunt implicaţi soldaţi din Divizia a 98-a de paraşutişti şi Brigada a 7-a blindate.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News