Anunțul armatei israeliene vine la o zi după ce liderul politic al grupării, Ismail Haniyeh, a fost asasinat la Teheran. Uciderea lui este pusă de Hamas pe seama Israelului, care însă nu a comentat direct asasinatul.

„Forţele de apărare israeliene (IDF) anunţă că pe 13 iulie 2024 avioanele de vânătoare ale IDF au lovit zona Khan Younis şi, în urma unei evaluări a informaţiilor, poate fi confirmat că Mohammed Deif a fost eliminat în acea lovitură”, a declarat armata israeliană.

În acel raid aerian, au fost uciși cel puţin 71 de palestinieni, potrivit Hamas.

Se crede că Deif a fost unul dintre organizatorii atacului din 7 octombrie 2023 comis de Hamas contra Israelului, care a declanşat războiul din Gaza, intrat joi în cea de-a 300-a zi.

Mohammed Deif a fost activ în cadrul Hamas peste 30 de ani, contribuind în special la dezvoltarea reţelei de tuneluri din Fâşia Gaza şi la fabricarea de bombe artizanale.

El s-a aflat pe lista celor mai vânaţi terorişti de către Israel timp de decenii, fiind personal vinovat pentru moartea a zeci de israelieni în atacuri sinucigaşe cu bombă.

Mohammed Deif era o figură misterioasă, care a vorbit rar şi nu a apărut niciodată în public, dar care a supravieţuit la cel puţin şapte tentative de asasinat israeliene.

Urmărește-ne pe Google News