Aviația israeliană „a atacat zeci de ținte teroriste pe teritoriul libanez în ultimele ore”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei pe Telegram.

El a precizat că aceste atacuri au vizat locuri de lansare a rachetelor către Israel, clădiri militare și depozite de arme.

Începând de sâmbătă, armata israeliană „a lovit sute de obiective teroriste ale Hezbollah pe teritoriul Libanului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Gruparea libaneză Hezbollah a emis sâmbătă, 28 septembrie, o declarație prin care confirmă moartea secretarului său general, Hassan Nasrallah. Acesta a fost ucis vineri într-un atac aerian israelian în suburbiile de sud ale capitalei libaneze Beirut, relatează The Guardian și BBC.

„Eminența Sa, stăpânul rezistenței, slujitorul drept, a murit pentru a fi alături de domnul său care este mulțumit de el ca un mare martir”, se precizează în comunicatul grupării.

Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului la începutul războiului din Gaza, care a fost declanșat de un atac al Hamas asupra Israelului la 7 octombrie 2023.

După un an de schimburi sporadice de focuri peste graniță, Israelul a lansat în urmă cu aproape o săptămână o campanie majoră de bombardamente împotriva mișcării șiite din Liban.

Urmărește-ne pe Google News