Biroul de presă al Hamas a acuzat armata israeliană că a transmis „informaţii false”, spunând că trei persoane prezentate ca „morţi” sunt încă „în viaţă”, cel puţin două persoane au fost ucise în alte lovituri şi că atacul de la Nuseirat a fost fatal pentru „14 copii”.
„Alţi opt terorişti” ucişi în această lovitură de la Nuseirat au fost identificaţi, printre care şase membri ai aripii armate a mişcării islamiste palestiniene Hamas, a scris armata într-un comunicat, adăugând că unul dintre ei a „participat la atacul din 7 octombrie care a declanşat războiul”.
Joi seară, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a afirmat că nouă luptători palestinieni au fost ucişi în acest atac, dintre care unii, potrivit acestuia, „au participat la masacrul din 7 octombrie”.
Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat atacul și a denunțat un „nou exemplu terifiant al preţului plătit de civili” în războiul din Fâşia Gaza.
Acuzând Hamas că a folosit intenţionat această şcoală pentru a lansa atacuri, armata israeliană afirmă că a efectuat o „lovitură direcţionată” folosind „arme de precizie” asupra a „trei săli de clasă în care se ascundeau aproximativ treizeci de terorişti”.
Potrivit şefului UNRWA, Philippe Lazzarini, „cel puţin 35 de oameni au fost ucişi în atac” şi „mulţi alţii au fost răniţi”. La rândul său, spitalul Al-Aqsa din oraşul Deir al-Balah, nu departe de Nuseirat, a anunţat un bilanţ de 37 de morţi.
Lazzarini a acuzat Israelul că a lovit „fără avertisment prealabil” această şcoală a agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din centrul Fâşiei Gaza, care adăpostea, potrivit acestuia, „6.000 de persoane strămutate”. „Atacarea, ţintirea sau folosirea clădirilor ONU în scopuri militare constituie o nerespectare flagrantă a dreptului umanitar internaţional”, a spus el pe X.
Războiul dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul mişcării islamiste palestiniene pe teritoriul israelian din 7 octombrie. Aproximativ 1.194 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Israel, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP bazat pe date oficiale israeliene.
În acea zi, 251 de persoane au fost luate ostatice pe teritoriul palestinian. După un armistiţiu în noiembrie care a dus la eliberarea a aproximativ o sută dintre ele, 120 de ostatici sunt încă reţinuţi în Gaza, iar 41 au murit, potrivit armatei.
Operaţiunile militare israeliene drept represalii au făcut peste 36.700 de morţi în Fâşia Gaza, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, mişcare islamistă palestiniană aflată la putere din 2007 în Gaza.
Basarab1948 • 08.06.2024, 19:39
Iar Congresul american-clar dominat de sioniști-acuza mass media (care publica despre efectele„loviturilor direcționate”ale IDF- asupra civililor paletinieni)-de„inducerea unui mesaj antisemit”!
croco601 • 08.06.2024, 13:40
ONU a votat trecerea armatei Israelului pe "lista neagră" a armatelor care nu au protejat copiii pe timp de război. Bazându-ne pe datele furnizate de Hamas, (scuze Bibi, nu ne-am putut abține) am avut cunoștiință deja de tragedia copiilor din Gaza de 20 de ani încoace.
MAMIRA • 08.06.2024, 11:28
In ciuda presiunilor si atacurilor la persoana "Spain will join South Africa's case at the International Court of Justice (ICJ) accusing Israel of genocide"...