Declarația survine în contextul în care cotidianul american Washington Post a publicat un material în care a precizat că prim-ministrul israelian ar fi transmis administrației Biden că Israelul va viza ținte militare iraniene, nu nucleare sau petroliere.

În plus, afirmația survine în contextul în care se așteaptă ca Israelul să riposteze la atacul cu rachete al Iranului asupra Israelului de la 1 octombrie. Bombardamentul în cauză a fost lansat în urma unei escaladări a conflictului dintre țara din Orientul Mijlociu și gruparea Hezbollah din Liban.

Cotidianul american, care a citat doi oficiali care cunosc chestiunea, a relatat că premierul israelian a transmis administrației Biden că este gata să lanseze atacuri asupra instalațiilor militare din Iran, indicând un răspuns de proporții mai reduse care are ca scop prevenirea izbucnirii unui război la scară largă.

„Ascultăm opiniile Statelor Unite, dar vom lua deciziile finale pe baza intereselor noastre naționale”, a transmis biroul lui Netanyahu, într-o declarație citată și în articolul din Washington Post.

Președintele american Joe Biden a spus că nu ar fi de acord cu un atac asupra siturilor nucleare iraniene.

Statele din Golf au făcut presiuni asupra SUA pentru a împiedica Israelul să atace siturile petroliere iraniene, întrucât se tem că, în cazul escaladării conflictului, instalațiile lor petroliere ar putea fi atacate de aliații (proxy) Teheranului.

Urmărește-ne pe Google News